İTÜ Çekirdek'ten uluslararası başarı

İTÜ Çekirdek, UBI Global endeksi tarafından belirlenen dünyadaki lider üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri sıralamasında Avrupa'da 8., dünyada ise 18. en iyi kuluçka merkezi seçildi. Avrupa'dan 117, dünyadan 220 kuluçka merkezinin dahil olduğu sıralamada Türkiye'den endekse giren ilk kuluçka merkezi oldu.

UBI Global tarafından hem Avrupa’nın hem de dünyanın en iyi kuluçka merkezlerinden biri olarak gösterilmesilerinin doğru yolda olduklarını işaret ettiğini belirtiren İTU ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan: "İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen İTÜ Çekirdek, üç yılda girişimcilere 7 milyon TL’yi aşkın katkı sağladı. İstanbul Sanayi Odası, Otomotiv İhracatçıları Birliği, IBM, Microsoft ve Elginkan Vakfı gibi 40’ı aşkın ulusal ve uluslararası stratejik paydaşımızla, İstanbul’u ‘dünya girişimcilik haritasına’ koymaya çalışıyoruz." dedi.

İlginç verileriyle dikkat çeken değerlendirmede yüzde 35 oranıyla en çok başvurulan sektör bilişim sistemleri olarak göze çarpıyor. Ayrıca en başarılı kuluçka merkezleri ortalama merkezlerden yüzde 20 daha fazla başarılı girişim çıkarıyor ve en az yüzde 81'ine kaynak sağlarken ortalama merkezlerde bu oran yüzde 48'de kalıyor.

İTÜ Çekirdek Süreci

İTÜ Çekirdek ön kuluçka aşamasına kabul edilen girişimciler İTÜ Çekirdek’in tüm imkanlarından bir sene boyunca ücretsiz yararlanabiliyor. Bu süre sonunda en başarılı projeler İTÜ Big Bang adı verilen ödül etkinliğinde jüri karşısında çıkıyor ve seçilen girişimciler ödül parasını paylaşıyor. Girişimcilere şu ana kadar 7 milyon TL’yi aşan katkı sağlayan İTÜ Çekirdek içerisinde 3 senede toplam 23 firma kuruldu. 

Başka Peron 9. sayısıyla raflarda GİMDER'den inovatif bir proje: Mentor-Öğrenci Dayanışma Projesi

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu