İTÜ'de bomba alarmı: EEB boşaltıldı

Elektrik Elektronik Binası'ndaki bomba alarmı İTÜ'yü teleşlandırdı.

8 Aralık 14:40 civarlarında İTÜ Elektrik Elektronik Binası(EEB)'nda devam eden dersler ve sınavlar tatbikat gerekçesi ile boşaltıldı. Öğrencilerin ve hocaların ne olduğunu anlamadan binayı boşaltmak zorunda bırakılması, sınav zamanında yapılacak olan tatbikattan hocaların haberdar olmaması, bina boşaltıldıktan sonra köpekli arama ekibinin fakülteye gelmesi akıllara bomba ihbarını getirdi.

İTÜ24 olarak polislerden aldığımız bilgiye göre EEB'e yapılan bomba ihbarı sonucunda bina boşaltıldı. Aramalar sonucunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Ancak iddianın asılsız olduğunun ortaya çıkmasına rağmen İTÜ Rektörlüğü'nün bomba olduğu açıklamasını ısrarla yarına kadar gizlenmek istemesi öğrencilerin konuyla ilgili gerginliğinin devam etmesine neden oluyor.

Öğrenciler ve öğretim görevlileri arasında; bina taşıyıcı sistemleriyle ilgili problem, yangın, intihar girişimi gibi doğru olmayan spekülasyonlar devam etmesine rağmen rektörlük tarafından konuyla ilgili açıklama yapmaya ısrarla yanaşılmaması İTÜ mensuplarının da tepkisini çekmiş durumda.

İTÜ - Harvard Farkı

Geçtiğimiz günlerde Harvard Üniversitesi'nde de aynı şekilde bir bomba olayı yaşanmış ve Harvard Üniversitesi durumu anlık olarak resmi Twitter hesabından takipçilerine aktarmıştı. Olay ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin Harvard Polisi'ni arayabilecekleri belirtilmişti.

İTÜ'de ise güvenlik biriminin, kurumsal iletişimin aranmasına rağmen durumdan kimsenin haberdar olmaması neden bir Harvard olamadığımız konusunu bir kere daha akıllara getiriyor.

İTÜ Türk üniversiteleri arasında 1 numara Şampiyon ilk maçından galibiyetle döndü

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi