İTÜ'de NFL esintileri

 28 Şubat Cumartesi günü İTÜ Stadyumu'nda gerçekleşen AFWB (American Football Without Barriers) kampına ilgi çok fazlaydı. 700'e yakın Amerikan Futbolu oyuncusu katılan kampa çeşitli medya kurumları da geldi. 

Sayı fazlalığından dolayı oyuncular sınıflara ayrılarak ısınmaya başlandı. Isınmadan sonra kondisyonel ve güç çalışması yaptıran Marshawn Lynch’in de bulunduğu 12 NFL oyuncusu bu  dakikalarda oldukça neşeli gözüktü. Yemek arasından sonra ekipmanlı çalışmaya geçen oyuncular kontak idmanına başladı. Kontak idmanın sert geçmesinden ötürü ufak sakatlıklar da yaşandı.

29 Şubat Pazar günü ise İTÜ Üst Halı Saha'da U-19 erkek ve kız Amerikan Futbolu oyuncularına kamp yapıldı.

Yine İTÜ kampüsünde gerçekleştirilecek olan Özel Olimpiyatlar Türkiye Kampo vasıtasıyla zihinsel engelli çocuklarla bir  Amerikan futbolu kampı düzenlenecek. Bunun dışında oyuncular spor ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmek için Darüşşafaka  Lisesi’ndeki yetim çocuklara teknik yetenek geliştirme eğitimi verecek.

Organizasyonun ardından  derneğin kurucu ortaklarından Breno Giacomini, "Bu organizasyonu spor yapmayan ya da değişik bir şey yapmak isteyen ama imkanı olmayan çocuklar için kurduk.  Amacımız onları evden dışarı çıkarmak, oyun oynamalarını, arkadaş edinmelerini sağlamak. Bir yere düştüğünüzde kalmak her zaman kolay olmuyor. Bunu spor ile öğrenebilirsiniz. Bunu yılda bir kez yapıyoruz ve bu tek kampımız olacak. Amerika’da da iki kamp yapacağız” diye konuştu.

 Ayrıca NFL'in popüler takımlarından Seattle Seahawks, İTÜ Hornets oyuncusu #33 Faruk Acar'ın koşu sonundaki vuruşunu kendi instagram hesabından paylaştı.

Videoyu izlemek için tıklayınız.

BEST yaz kursları başlıyor 8. UçArı Vaka Analizi Yarışması başvuruları devam ediyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor