Zehra
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Geliştirme Vakfı öğrenim burs başvuruları başladı

1993 yılında faaliyetlerine başlayan İTÜ Geliştirme Vakfı, yurtlar, öğrenci merkezleri, anaokulundan liseye kadar uzanan eğitim kurumları ve ARI Teknokent ile İstanbul Teknik Üniversite’ne önemli kazanımlar sağladı. Vakıf Yönetim Kurulu, 2019 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ve başarı düzeylerinin desteklenmesi amacıyla başlatmış olduğu “Öğrenim Bursları” programını 2022-2023 eğitim-öğretim yılı içinde de kesintisiz olarak sürdürecek. Burd almaya hak kazanan öğrencilere bir akademik takvim yılı (9 ay) boyunca aylık 1000 TL burs verilecek.

İTÜ Geliştirme Vakfı, programın ilk yılı 2019 yılı içinde 496.000,00 TL burs desteği sağladı. Covid-19 pandemi döneminde de burs desteği devam ettirilerek 2020 yılında toplam 1.045.500,00 TL, 2021 yılında ise toplam 1.944.650 TL burs desteği verildi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başında, 300 tanesi İTÜ Geliştirme Vakfı, 250 tanesi de İTÜ Arı Teknokent tarafından sağlanmak üzere toplam 550 öğrenciye burs verme kararı alındı. Bu kapsamda 2022 yılı ilk dönem öğrenim burs ödemeleri tamamlanmış olup, 554 bursiyer öğrenciye toplam 1.762.800,00 TL öğrenim bursu verildi.

İTÜ Geliştirme Vakfı ve Arı Teknokent Yönetimleri 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında, 375 tanesi İTÜ Geliştirme Vakfı, 325 tanesi de İTÜ Arı Teknokent tarafından sağlanmak üzere toplam 700 öğrenciye burs verme kararı aldı. Böylelikle yeni eğitim döneminde ilave 150 öğrenciye daha burs imkanı doğdu. 

Burs Başvuru Koşulları:

Burs imkanlarından yararlanmak için İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi olmak ön koşuldur. Öğrenci;

  • Maddi olanakları öğrenimi sürdürebilmesi için yetersiz olması nedeniyle desteğe ihtiyacı bulunmalıdır.
  • Lisans programına başlamış olmalıdır.
  • Öğrenimini başarı ile sürdürebilmeli, GNO 2.5 üzerinde olmalıdır.
  • İTÜ Disiplin cezası almamış olmamalıdır. (Burs alan öğrencilerimizin Disiplin Yönetmeliği’ne aykırı davranışları nedeniyle, uyarma cezası dışında cezalandırılmaları halinde bursları kesilir.)
  • İTÜ yabancı dil hazırlık okulunu bir yılda başarı ile tamamlamalıdır. 

İTÜ Geliştirme Vakfı bursları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

İTÜ Geliştirme Vakfı burslarına başvuru için tıklayınız.  

İTÜ Geliştirme Vakfı, İTÜ’nün Uluslararası Üyelik Aidatlarına Destek Veriyor

İTÜ Geliştirme Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin uluslararası düzeyde bilinirliğini artırmak, iş birlikteliğini geliştirmek ve güçlendirmek için, dünyanın önde gelen eğitim ve araştırma kurumları ile yapmış olduğu muhtelif üyelikleri her yıl düzenli olarak kendi bütçesinden karşılıyor.  

İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından desteklenen uluslararası üyelikler:

Accreditation Board for Engineering and Technology (ABET)

The European Network for Housing Research (ENHR), 

Environmental Friendly Green Building Association (ÇEDBİK Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği)

Association of Universities for Textiles (AUTEX)

CESAER is the strong and united voice of universities of science and technology in Europe

CMU

PARIS ATHENS

2022 Yılında Vakıf Tarafından Ödenen Üyelikler

2022 yılında İTÜ Geliştirme Vakfı, CMU üyeliği için 8.021,22 TL, PARIS ATHENS üyeliği için 41.514,25 TL ve ABET akreditasyon üyeliği için ise 682.187,50 TL olarak, şu ana kadar toplam 731.722,97 TL kaynak ayırdı.

İTÜ Uluslararası Derecelendirme Hizmet Alımı

2021 yılında, İTÜ rektörlüğü İTÜ’nün uluslararası düzeyde bilinirliğini artırmak için hizmet alımı yaptı.   Bu kapsamda, uluslararası derecelendirme sistemlerinden THE ve QS metodolojilerinde itibar anketleri kullanılıyor. Uluslararası derecelendirme indexlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hak ettiği yeri alabilmesi adına önem arz eden bu itibar anketleri için İTÜ’nün görünürlüğünün artırılması ve anketlere katılan araştırmacı ve işverenlere pozitif erişim sağlanması gerektiği rektörlük tarafından izah edildi. Ayrıca, bu kapsamda İTÜ’nün 2022 QS ve THE anketleri geri besleme oranlarının artırılması için kampanya yapılması ihtiyacı doğduğu da ifade edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ilgili itibar anketlerinde uluslararası ortalamada bulunan yerinin tespit edilmesi ve alınacak hizmetin vakfın bütçesinden karşılanması talebi Vakıf Yönetimi Kurulu tarafından uygun görüldü. Vakıf, bu hizmetler için toplamda 341.346,90 TL kaynak tahsis etti.

 

arıSanat: Aralık ayında vizyona girecek sinema filmleri Mekanik derslerine fayda sağlayacak Youtube kanalları

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor