Zehra
Son 180 günde 0 haber

arıSanat: Aralık ayında vizyona girecek sinema filmleri

Herkese yılın son ayından merhaba! 2022'yi bitirirken yıla güzel filmlerle girelim dedik ve sizlere bu listeyi hazırladık. Finallere daha varken sinema salonlarının tadını çıkarmanın tam sırası. Soğuk bir kış günü sıcacık salon, rahat bir koltuk, sevilen bir arkadaş, çıkışta sıcak çikolatalı ya da salepli bir film kritiği... Ortamı da hazırladıysak, geriye filmi seçmek kalıyor. Fazla bekletmeden sizi şöyle yazıya doğru alalım :)

Şimdiden hepinize keyifli seyirler!

Violent Night

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2022

Tür: Aksiyon, Gerilim

Süre: 1 saat 52 dakika

Film, bir grup paralı askerin noel akşamı zengin bir ailenin evine yaptığı baskını ve tam bir dövüşçü olan Noel Baba'nın günü kurtarmasını anlatıyor. Başrolde Noel Baba olarak Stranger Things'den de tanıdığımız David Harbour bulunuyor.

Call Jane

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2022

Tür: Dram

Süre: 2 saat 2 dakika

1960'lı yıllarda geçen filmde 2. çocuğuna hamile kalan Joy(Elizabeth Banks)'u izliyoruz. Joy, hamileliğinin sağlığı için tehlike arz etmesi karşısında hamileliğini sonlandırmak ister fakat erkeklerden oluşan sağlık kurulu buna izin vermez. Joy'a yardım edecek olan ise Jane'lerden oluşan bir kadın örgütüdür. 

Kurak Günler

Vizyon Tarihi: 9 Aralık 2022

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 2 saat 8 dakika

Filmi geçen ayki yazımızdan sonra ertelenen vizyon tarihi sebebiyle bu ayki yazımızda da bulunma hakkını elde ediyor. Unutanlar için Emin Alper'in yazıp yönettiği film, 2022 Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan filmlerden. Aynı zamanda 59. Altın Portakal Film Festivali'nden de ödüllerle dönmüş ve dünya çapında beğenilen bir film olmuştu. Festivallerden festivale "Burning Days" adıyla koşan film, sonunda ülkemizde vizyona giriyor. Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un paylaştığı film, Savcı Emre'nin kuraklık sıkıntısı çeken bir kasabaya atanması ve belediye başkanı, gazeteci ve kasaba halkıyla boğuşurken girdiği kısır döngüyü anlatıyor.

Avatar: The Way of Water

Vizyon Tarihi: 16 Aralık 2022

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu

Süre: 3 saat 12 dakika

Avatar serisi uzun bir aradan sonra geri dönüyor. Serinin ikinci filminde Jake Sully, Pandora gezegeninde hayatını kurmuş ve ailesiyle yaşamaktadır. Fakat gelen tehlike karşısında, Neytiri ve Na'vi ordusuyla birlikte gezegenlerini korumak için savaşmak zorunda kalır.

Stars at Noon

Vizyon Tarihi: 30 Aralık 2022

Tür: Romantik, Dram, Gerilim

Süre: 2 saat 18 dakika

1984 yılında olan Nikaragua Devrimi sırasında pasaportuna ve basın kartına el konulduğundan ülkede mahsur kalan genç bir Amerikalı gazeteci kadın, gizemli bir İngiliz adama âşık olur. Çok geçmeden âşık olduğu adamın kendisinden daha büyük bir tehlikede olduğunu anlar. Filmin, 2022 Cannes Film Festivali'nden ödülle döndüğünü söyleyelim.

Shotgun Wedding

Vizyon Tarihi: 30 Aralık 2022

Tür: Aksiyon, Komedi, Romantik

Süre: 1 saat 40 dakika

Jennifer Lopez'in başrolde olduğu bu filmde evlenmeye karar veren bir çiftin ailelerini tanıştırmak için bir araya gelmesiyle sorunlar başlar. Düğün günü konuklardan birinin rehin alınması ile de işler iyice sarpa sarar. Sevdikleri insanları korumak için her şeyi yapan ikili, ilişkilerinin sınanması karşısında direnebilecek midir? 

Biletlere paribucineverse.com veya biletinial.com'dan ulaşabilirsiniz.

Gidilecek kantinler, içilecek çaylar var İTÜ Geliştirme Vakfı öğrenim burs başvuruları başladı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor