Mert Kaan
Son 180 günde 0 haber

Gidilecek kantinler, içilecek çaylar var

Hangi kantine gitsem, nerde çay içsem, ders aralarını nerde değerlendirsem diyenlerdenseniz eğer doğru haberdesiniz. Bu haberimizde Ayazağa Kampüsü’nün kantinlerini, çay içmeye değer yerlerini yorumladık ve çaylarını puanladık. Hazırsanız başlayalım.

Maden Fakültesi Kantini:

Okul yemekhanesinin yemeklerinden sıkıldıysanız ve fiyat performans sizin için önemliyse Maden Fakültesi Kantini kesinlikle denemeniz gereken yerlerden. Yemek çeşitleri ve lezzeti açısından diğer kantinlerden önde olan Maden Fakültesi Kantini ayrıca orta bahçeye açılan kapısı ile oturmak için çok güzel bir ortam sağlıyor. Ağaçların arasında yanınızda çok küçük de olsa bir göletle oturma imkânı sağlıyor. Yemeğimizi yedik peki ya çay? İşte çay değerlendirmemiz:

Berraklık: BB

Tat: CB

Bardak Temizliği: CC

Fiyat: 3 TL

Tost Akademisi:

Fen Edebiyat Fakültesi’nin hemen yanında bulunan Tost Akademisi sabah yeni uyanıp laboratuvar dersine gelen öğrencilerin hayat kurtarıcısı. Adının hakkını veren tost kalitesi, en tazesi olmasa da börek ve poğaça çeşitleri ve fena olmayan kahveleri ile kahvaltı için şans vermeye kesinlikle değer. Ayrıca rahat koltukları ve soğuk günler için içeride elektrikli ısıtıcıları da mevcut. Şimdi gelelim çay kalitesine,

Berraklık: CB

Tat: BA

Bardak Temizliği: BA

Fiyat:4 TL

MED Kantin:

Gerçekçi olmak gerekirse MED Kantin’in listedeki varlığı kendisinden çok diğerleri için, her ne kadar neredeyse her gün önünden geçtiğimiz, ara sıra su, çay, tost, poğaça gibi yiyecek içecekler alsak da MED Kantin kalitesinden çok konumunun avantajını kullanan mekanlardan. Sabah Börekçi’de çok sıra olduğunda tercih edilen bir mekan olmanın yanında ne yazık ki MED Kantin’de bulabileceğiniz her şeyin daha iyisini başka bir yerde bulmak mümkün. Çayına göz atmadan da geçmeyelim tabi.

Berraklık: CB

Tat: CC

Bardak Temizliği: DC

Fiyat: 4 TL

Börekçi:

Hazır Börekçi demişken hepimizin favori kahvaltı mekanından bahsetmezsek olmaz. Sabah yeni çıkmış böreklerin kokusu, sıcacık poğaça ve açmalarıyla hepimizin sabah derse gitmeden uğradığı yegane yer. Sabahları önünde uzun sıralar oluşması ve ödeme işlemlerinin yavaşlığı gibi eksi yönleri olsa da kampüste dört liraya içilebilecek en iyi çaylardan birini sunduğu da bir gerçek.

Berraklık: BB

Tat: BA

Bardak Temizliği: CB

Fiyat: 4 TL

Küçük Ev:

İnşaat fakültesinin çatı katında yer alan Küçük Ev diğer mekanların aksine bir lokanta ve yemekleri çok güzel! Hem ev yemeği hem de fast food tarzı yemek çıkaran Küçük Ev çeşitlilik ve kalitesi ile zirveye oynar durumda. Bir lokanta olmanın da getirisi olan rahat sandalyeleriyle ve İTÜ’nün en güzel manzaralarından birine sahiplik yapmasıyla bizi cezbetse de Küçük Ev fiyat bakımından biraz tuzlu bir mekan biz öğrenciler için her gün gidilebilecek bir yer olmasa da kesinlikle arada bir uğranması gereken bir yer. Kulüp toplantılarına ev sahipliği yapmasıyla da bilinen Küçük Ev bu toplantılarda içilen çaylarda da hiç fena performans göstermiyor.

Berraklık: AB

Tat: BA

Bardak Temizliği: AA 

Fiyat: 7 TL

 

arıSpor: 5-11 Aralık spor takvimi arıSanat: Aralık ayında vizyona girecek sinema filmleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor