Selin
Son 180 günde 0 haber

İTÜ hazırlık sınıfı kitaplarını görücü usulü satıyor

2 Ekim itibariyle lisans öğrencilerinin, 3 Ekim itibariyle de hazırlık sınıflarının derslerinin başladığı İTÜ'de bu sene hazırlık programlarında kullanılacak kitapların satışında ilginç bir yönteme gidiliyor. Normal şartlarda İTÜ, farklı hazırlık kurlarının kullanacağı kitapların ismini ve yayınevini paylaşıyordu. Öğrenciler kurlarınca istenen kaynakları Maçka Kampüsü’nde dağıtıcı kırtasiye tarafından kurulan standlardan temin ediyordu. Standlardan temin etmek istemeyen öğrenciler kitaplarını daha uygun fiyatlara üst sınıflardan veya ikinci el kitapevlerinden almayı tercih ediyorlardı. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan duyuru, öğrencileri ilk seçeneğe mahkum etmiş gibi görünüyor.

Kitaplar hakkında tek bir bilgi bile verilmedi

İTÜ, 2023-2024 Öğretim Yılı’nda hazırlık eğitimi alacak öğrencilere paylaştığı duyuruda “ders kitaplarının ders verimini arttırmak amacıyla dijital içerikle desteklenmesine” gidildiğini, kitapların paylaşılacak linklerden temini ile kargo yoluyla öğrencilere ulaştırılacağını ve dijital içeriklere erişim için gerekli bilgilerin kitaplarda yer aldığını bildirdi. Teoride kulağa güzel gelen fikir paylaşılan linklere göz atıldığında akılları karıştırdı. Kitapların alınması istenen site bağımsız bir satıcı olmakla beraber satılan kitaplar hakkında sitede hiç ama hiçbir bilgi verilmiyor. Öğrencilerden kurlarına atanan kitapları sorgusuz sualsiz ve hiçbir bilgileri olmaksızın almalarının beklenmesi öğrencileri mağdur ediyor. Kitap fiyatları öğrenci dostu olmaktan bu derece uzakken hazırlık öğrencileri en azından ne alıyor olduklarını bilmeyi talep ediyor.

Kurların ihtiyacı olan setler:

Kitaplar hakkında sadece fiyat bilgisine ulaşılabiliyor:

Nedir bu sır gibi saklayışın sebebi?

Kitapların gizli tutulmasının sebebi kimilerince öğrencileri “zorunda bırakma” hareketi olarak yorumlanıyor. Kitap fiyatlarının bin liraya dayandığı bu dönemde ikinci el kitap alma kültürünün tamamen bitirilmeye çalışıldığı iddiası gündeme gelirken, bu “öğrencileri belirlenen siteden almak zorunda bırakma” durumunun satışı gerçekleştiren anlaşmalı firmayı öğrencilerin “tek adresi” haline getirmek amaçlı yapılmış olabileceği de konuşuluyor. Son durumda Maçka Kampüsü’nde stand açılıp açılmayacağı belirsizken, sonuç ne olursa olsun hazırlık öğrencilerine kitap hakkında hiçbir bilgi verilmemesi ve kitapları edinmelerinin istenmesi öğrencileri zor durumda bırakıyor. 

 
Yurt mu işletme mi? İTÜ Geliştirme Vakfı 2023-2024 yılı öğrenim burs başvuruları başladı

İTÜ'de kulüp skandalı

İTÜ’nün Duayen Hocalarından Prof. Dr. M. Cengiz Dökmeci Hayatını Kaybetti

İTÜ'den uluslararası arenada çifte başarı

Ara tatilde sanat molası: İstanbul’un kaçırılmaması gereken sergileri

arıSanat: 16-24 Kasım