Selin
Son 180 günde 6 haber

İTÜ Geliştirme Vakfı 2023-2024 yılı öğrenim burs başvuruları başladı

İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından 2019 yılından itibaren İTÜ'de lisans eğitimine devam eden ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen Öğrenim Bursu başvuruları başladı. Burs başvuruları bu yıl 25 Eylül-29 Ekim 2023 arasında İTÜ Geliştirme Vakfı internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. 

Öğrenim Bursu miktarı ve kontenjanı arttırıldı

2022-2023 Öğretim Yılı'nda aylık 1000 TL olarak sağlanan burs miktarı 2023-2024 Yılı için 2000 TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıllarda bursiyer sayısı 700 iken bu yıl 400 tanesi İTÜ Geliştirme Vakfı, 350 tanesi İTÜ Arı Teknokent tarafından sağlanmak üzere toplam 750 öğrenciye burs sağlanacağı duyuruldu.

Süreç ve yapılması gerekenler

Burs başvuruları için, başvurunun başında paylaşılan "açıklamalar" isimli belge okunmalı, paylaşılan başvuru formu, başvuru tarihleri içinde doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulup sisteme yüklenmelidir. İlk burs başvuru sonucu olumlu olan adaylara vakıf tarafından gönderilecek e-postayla bilgi verilecek ve gerekli belgelerin burslar@itugvakif.org.tr adresine gönderilmesi istenecektir. Vakıf Yönetimi tarafından puanlanan ve burs almaya hak kazanan öğrencilere e-posta yoluyla bilgi verilecek ve aylık burs ödemeleri yapılmaya başlanacaktır.

Burs başvuru koşulları

Öğrencilerin Vakfın sunduğu burs imkânlarından yararlanması için, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi olması ön koşuldur. Öğrencinin;
  • Maddi olanaklarının öğrenimini sürdürebilmesi için yetersiz ve bu nedenle desteğe ihtiyacının bulunması,
  • Lisans programına başlamış olması,
  • Öğrenimini başarı ile sürdürmesi, GNO 2,5 üzerinde olması,
  • İTÜ Disiplin cezası almamış olması, (Burs alan öğrencilerimizin Disiplin Yönetmeliği’ne aykırı davranışları nedeniyle, uyarma cezası dışında cezalandırılmaları halinde bursları kesilir.)
  • İTÜ yabancı dil hazırlık okulunu bir yılda başarı ile tamamlamış olması gerekmektedir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Öğrenim Bursu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

 

 
İTÜ hazırlık sınıfı kitaplarını görücü usulü satıyor arı24 yeni yazılım ekibini kuruyor!

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor