ISTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLK 300 'DE

İngiltere merkezli Times Higher Education’ın 2004 yılından bu yana her yıl tekrarladığı ve ilk 400 olarak açıklamaya başladığı “Dünya Üniversiteler Sıralaması”nın 2012-2013 sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçlarda Türk üniversiteleriyle ilgili sevindirici veriler var. Sıralamada 201-300 bandında ilk kez ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Bilkent ve Koç olmak üzere 5 üniversite birden yer aldı.

İlk 200’e girmeye en yakın üniversite ODTÜ. Geçen yıl 276300 sıralama bandıydayken, bu yıl 201-225 bandına yükseldi. Koç ve Bilkent sıralamaya 226250 bandında, Boğaziçi ve İTÜ de 276-300 bandından girdi. THE sıralama editörü Phil Baty, Türk üniversitelerinin gösterdiği başarının iyiye işaret olduğunu belirterek, “İlk kez bu yıl listeye yeni bir üniversite daha girdi ve hepsi geçen yıla göre sıralamada yerlerini yükseltti. Gösterdikleri performans iyiye işaret” dedi.

-Sıralamada 5 kıstas kullanılıyor-

Times Higher Education, yaptığı sıralamada "araştırma (bütçe ve tanınırlık)", "eğitim öğretim ortamı", "araştırmanın etkisi", "sanayiden elde edilen gelir" ve "uluslararası boyut" kıstaslarını kullanıyor.

Üniversitelerin toplam puanı, bu kıstaslardan aldıkları puanların ağırlıklı ortalaması gözönünde bulundurularak hesaplanıyor.

Her üniversitenin söz konusu kıstaslara göre almış oldukları puanlar da açıklandı. Bu puanlar kullanılarak hesaplanan toplam puanlara göre, ODTÜ 203. (geçen yıl 279.), Bilkent Üniversitesi 238. (geçen yıl 221.), Koç Üniversitesi 242. (ilk kez), Boğaziçi Üniversitesi 276. (geçen yıl 310.), İTÜ 290. (geçen yıl 298.) sırada yer alıyor.

ODTÜ "araştırma" ve "eğitim öğretim", Koç "atıflar" ve "uluslararası boyut",İTÜ ise "sanayi gelirleri" kıstaslarında en yüksek puanları aldı.

"Araştırma", "eğitim öğretim" ve "atıflar" kıstaslarına ilişkin verilerin büyük bir bölümü, THE tarafından genel veritabanları ve anketler aracılığıyla, "sanayi gelirleri" ve "uluslararası boyut" verileri ise üniversitelerin beyanları da kullanılarak hesaplanıyor.

KAYNAK : AA
Yemekhane'de İndirim! İşte Yeni Fiyatlar İTÜ24 TANIŞMA TOPLANTıMIZI YAPTIK

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor