Yıldız
Son 180 günde 0 haber

İTÜ İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışması başladı

İTÜlülerin gündemini uzun süre meşgul eden İşletme Fakültesi binasının yıkılacağı söylentileri geçtiğimiz mayıs ayında Rektörlük tarafından yapılan açıklama ile resmiyete kavuşmuştu. Söylentilerin doğrulanmasının ardından yıkılacak ek binanın yerine yapılacak yeni bina ile ilgili soru işaretleri oluşmuştu akıllarda. O sorulardan biri de bina tasarımının nasıl olacağı ve neye göre belirleneceğiydi. Konuyla ilgili yaptığımız haberde de belirttiğimiz gibi İşletme Fakültesi'nin yeni binasının tasarımı bir mimari proje yarışması ile belirlenecek. 19 Ağustos'ta duyurulan İTÜ İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışması'nın başvuruları 20 Ağustos itibariyle resmi olarak başlamış oldu.

Yarışmaya katılım şartları açıklandı

İTÜ Rektörlüğü tarafından açılan yarışma, İTÜ Maçka Yerleşkesi’nde yer alan İşletme Fakültesi adına yapılacak olan yeni binanın özgün, ekonomik açıdan tutarlı ve estetik bir mimari tasarımının oluşturulmasını amaçlamakta.

Yarışma katılım şartları ise aşağıdaki gibi.

Bu şartları sağlayan adaylar yarışma katılım bedelini ödediklerini gösteren belgeyi son başvuru tarihinden önce gerekli birime e-posta yoluyla ulaştırarak yarışmacı olabilirler.

Kazanan tasarım Aralık'ta ödülünü alacak

Ağustos ayında yarışma ilanı ile başlayan mimari tasarım yarışması maratonu Aralık ayında düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek. Yarışma için önemli tarihler ise şu şekilde:

Jüri ve raportör kadrosu kalabalık

Yarışmanın danışman jüri ekibinde Rektör Mehmet Karaca’dan İşletme Fakültesi Dekanı Lütfihak Alpkan’a kadar pek çok isim yer alıyor. Asli jüri ekibi ise 1 inşaat mühendisi ve 4 mimardan oluşuyor. Tam jüri listesi ise aşağıdaki gibi:

Birincinin 100.000 TL kazanacağı ödül töreni 21 Aralık'ta

Kazanan tasarımların sahiplerine verilecek ödüller 21 Aralık 2019 Cumartesi günü düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak. Verilecek olan ödüller para ödülü olup miktarları da şöyle;

Yarışma hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İTÜ Sosyal ailesi artık 20.000 kişilik 2019-2020 eğitim öğretim döneminde İTÜ yurtlarına %15 zam

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor