İTÜ’den İşletme Fakültesi ile ilgili geciken açıklama sonunda geldi

2018-2019 bahar döneminin sonlarına doğru başlayan, İTÜ İşletme Fakültesi'nin Maçka Kampüsü'nden Ayazağa Kampüsü'ne taşınacağı söylentisini ve detayları daha önceki haberimizde sizinle paylaşmıştık.

Durumun belirsizliği hakkında sosyal medyada ve İTÜ'lülerin kullandığı Facebook gruplarında gelen tepkiler üzerine, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan İTÜ Rektörlüğü, geç de olsa İşletme Fakültesi'nin durumu ile ilgili açıklama yaptı. 

Tarihi bina duracak, ek bina yıkılıp yeniden yapılacak

İTÜ Rektörlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, tarihi bina ve ek binadan oluşan İşletme Fakültesi'nin ek binası, deprem riski taşıdığı için yıkılıp yeniden yapılacak. Deprem riski taşımayan ve İşletme Fakültesi Dekanlığı olarak kullanılan tarihi bina ise aynı şekilde kullanılmaya devam edecek. 

A, B, C, D ve E bloklarından oluşan ek binada bulunan ofislerden bazıları, yeni fakülte binası yapılana kadar, tarihi binaya taşınacak. Geri kalan ofisler ise Ayazağa Kampüsü'nde bulunan Ayazağa Öğrenci Sosyal Merkezi (eskiden ArıMola olarak kullanılan yer) binasında faaliyetlerine devam edecek.

İşletme Fakültesi öğrencilerini zor günler bekliyor

Derslerin neredeyse tamamını ek binadaki sınıflarda alan İşletme Fakültesi öğrencilerini ise zor günler bekliyor. Yapılan açıklamaya göre, ek binanın yıkılmasından sonra, derslerin tarihi dekanlık binasındaki mevcut alanlarda, Maçka Kampüsü'nde yer alan Yabancı Diller Yüksekokulu'nda ve Ayazağa Kampüsü'nde devam edeceği belirtiliyor. Zaten derslik sıkıntısı çeken binaların kapasitesi düşünüldüğünde, bu çözümün ne kadar verimli olacağı akıllarda soru işareti bırakıyor.

Yeni inşaatın ne zaman başlayacağı belli değil

İTÜ Rektörlüğü'nde gelen açıklamada fakültedeki ofislerin ne zaman taşınmaya başlayacağı, ek binanın ne zaman yıkılacağı, yeni inşaatın ne zaman başlayacağı, öğrencilerin ve akademisyenlerin fakültelerine ne zaman dönebilecekleri bilgileri bulunmuyor.

Yeni binanın tasarımı yarışma ile belirlenecek

Yapılan açıklamaya göre yeni İşletme Fakültesi Binası’nın tasarımı, ulusal bir proje tasarım yarışması belirlenecek. Diğer süreçlerin tarihleri hakkında bir bilgi bulunmadığı gibi yarışma tarihi hakkında da kesin bir bilgi bulunmuyor. 

İTÜ'nün yaptığı açıklamanın tamamına ulaşmak için tıklayınız.

 

2018'in en girişimci üniversiteleri listesinde İTÜ 2.sırada İTÜ, İşletme Fakültesi'ne ne olacağını ısrarla açıklamıyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi