Naz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü akademisyen Prof. Dr. Cengiz Kahraman, En Etkili Bilim İnsanları Listesi'ne girdi

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Kahraman, "Bulanık Mantık Teorisi" üzerine yaptığı çalışma ile En Etkili Bilim İnsanları Listesi'ne girmeyi başardı. En Etkili Bilim İnsanları Listesi, Stanford Üniversitesi'nin koordinasyonunda PLOS Biology dergisinde yürütülen çalışma sonucunda hazırlanıyor.

Prof. Dr. Cengiz Kahraman, Endüstri Mühendisliği alanında "Bulanık Mantık Teori" ve uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde gerçekleşen çalışmaları ile PLOS Biology dergisinde yayımlanan dünya çapındaki akademisyenler sıralamasında yapay zeka alanında ilk yüzde ikiye giren 215 bin 114 bilim insanı arasında 341. sırada yer almıştı. Prof. Dr. Cengiz Kahraman 2018 yılında da TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazanmıştı.

Prof. Dr. Cengiz Kahraman, "Endüstri 4.0 Uygulamaları" kavramının başladığını, tüm dünyada ve Türkiye'de farklı sektörlerde var olduğunu anlatarak yapay zekanın teknoloji üzerindeki değişimlerini yakında göreceğimizi söyledi. Ek olarak "Bulanık Kontrol" kavramının özellikle elektronik dünyasındaki önemine değinen Kahraman’ın insansı robotlarda "Bulanık Küme Teorisi ve Uygulamaları" isimli kitabı da pek yakında çıkacak.

PLOS Biology isimli bilimsel dergide yayınlanan En Etkili Bilim İnsanları Listesi, dünya çapında yayın yapan akademisyenlerin bilimsel makalelerinin adedi, etkisi, aldığı atıf sayısı ve oranı gibi bilimsel kriterler göz önüne alınarak kapsamlı bir bilimsel etki endeksi oluşturularak bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından hazırlanıyor.

İTÜ Kulüpleri'nden Boğaziçi öğrencilerine destek Sizin için derledik: İTÜ 2020'de neler yaşadı?

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi