İTÜ İşletme Mühendisliği'nde ABD'de eğitim ve çift diploma fırsatı

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü ile ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Pittsburgh Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü arasında öğrenci değişimi ve çift diploma imkanlarını içeren bir işbirliği anlaşması imzalandı.

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Pittsburgh Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile öğrenci değişimi ve çift diploma imkanlarını içeren bir işbirliği anlaşması imzalandığını açıkladı. Anlaşma ile iki üniversite arasında akademisyen ve öğrenci değişimi imkanlarının yanı sıra, ortak araştırma çalışmaları, bilgi ve eğitim içeriklerinin karşılıklı paylaşımını kapsayan bir köprü kuruldu. 

Yapılan anlaşmaya göre, İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri, dördüncü sınıf eğitimlerinin tamamını belirlenen kontenjan dahilinde, Pittsburgh Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde sürdürebilecek. Aynı koşullarda Pittsburgh Üniversitesi öğrencileri de İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nde eğitim almak üzere İstanbul’a gelecek. Sürecin sonunda öğrencilerin karşı üniversitede aldıkları dersler, kendi dersleri yerine sayılırken şartları sağlayan öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanacak. Yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz günlerde ilk öğrenci, ABD’ye giderek çift diploma almak üzere son sınıf eğitimini almaya başladı.

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nün Türkiye’de İşletme Mühendisliği eğitimi veren en köklü kurum olduğunu vurgulayan İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Biçer, “Çift diploma ve öğrenci değişimi imkanları taşıyan bu anlaşma verdiğimiz eğitimin kalitesini ve uluslararası geçerliliğini de tescil ediyor. Öğrencilerimizin dünya çapında deneyim kazanması için, dünyanın önde gelen okullarıyla benzeri anlaşmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Değişim programı hakkında bilgi veren İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Lerzan Özkale ise “Mühendislik alanında dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Pittsburgh Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz değişim programı, öğrencilerimizin hem kişisel hem de mesleki açıdan kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat. Aynı şekilde Pittsburgh’dan gelecek öğrenciler de İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nde donanımlarını ve uluslararası deneyimlerini arttıracaklar.” şeklinde konuştu.  

İşletme Mühendisliği mühendislik yöntem ve ilkelerini kullanarak işletmelerin sorunlarını çözen ve yeni işletmeler tasarlayan bir mühendislik dalıdır. Finans, hukuk, iktisat, operasyon, pazarlama, yönetim gibi alanındaki bilgilerini kullanarak işletmelerin sorunları çözmek üzere uzmanlaşan İşletme Mühendisliği’nin eğitimi dünyada yirminci yüzyılın başından beri veriliyor. Türkiye’de de İstanbul Teknik Üniversitesi, 1977 yılından bu yana iş dünyasınca aranan, girişimci ve değişime liderlik edebilen İşletme Mühendisleri yetiştiriyor. İTÜ İşletme Mühendisliği programı, 2013 ÖSYS sonuçlarına göre Türkiye’deki İşletme Mühendisliği programları arasında en yüksek puanla öğrenci alan birinci, tüm Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği programları arasında dokuzuncu program olarak başarılı öğrenciler arasında yoğun ilgi görüyor.

Pittsburgh Üniversitesi Swanson Mühendislik Okulu ABD’nin en eski ve köklü mühendislik programlarından birisidir ve uzun yıllardır ABD genelinde en iyi 50 mühendislik okulu arasında yer almaktadır. Pittsburgh Üniversitesi Swanson Mühendislik Okulu temel ve uygulamalı bilimlerde önemli başarılara imza atmış olup enerji sistemleri, sürdürülebilirlik, biyomühendislik, nanosistemler ve endüstri mühendisliği alanında uzmanlaşmıştır. Pittsburgh Swanson Mühendislik Okulu’nda Endüstri Mühendisliği’nin yanı sıra Biyomühendislik, Kimya ve Petrol Mühendisliği, İnşaat ve Çevre Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Malzeme bölümleri bulunuyor. Pittsburgh Endüstri Mühendisliği Bölümü, ABD’nin en iyi 20 Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden birisi olarak tanınıyor. 

 
İTÜ Endüstriyel Otomasyon Laboratuvarı’nda Bir ‘İlk’e İmza Atıldı Mustafa İnan Kütüphanesi havuzu dolduruldu

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi