Şevval
Son 180 günde 2 haber

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ yurtları bu sefer de su sıkıntısıyla gündemimize oturuyor. Ferhunde Birkan Kız Öğrenci Yurdu'nda perşembe yapılan duyuruyla birlikte birkaç gün su borularındaki arıza giderilene kadar çamaşırhanelerin kapalı olacağı belirtildi. Çalışanlardan alınan bilgilerle de suların kesildiği, depodaki suyun kullanıldığı ve idareli kullanılması gerektiği öğrenildi. Birkaç gün çamaşırhaneler kapalı kaldı. Sonrasında sıkıntının çözüldüğü söylenip geri açılmasıyla, bir gün sonra tekrar suların gitmesi bir oldu. Anlık olarak yurtta neredeyse bir haftadır sular kesik.

Öğrenciler tamamen susuz kaldı

Yurtta kalan öğrenciler bazı çamur akıtan lavabolar dışında tamamen susuz kaldılar. Duş ve tuvalet ihtiyaçları için havaların soğukluğu önemsenmeden Ferhunde Birkan Yurdu'nun karşısında bulunan Ayazağa Yurdu'na gidilmesi söylendi. Bunun yanında çamaşırlar için de öğrencilere arkadaşlarında yıkama şansları varsa orada yıkamaları dışında bir çözüm verilmedi. Şu an sular akıyor fakat öğrencilere bu suyu sadece tuvalet ihtiyaçları için kullanmaları söyleniyor. Sular; duş, yeme-içme, çamaşır gibi ihtiyaçlar için hijyenik değil.

öğrencilerin yurt lavabosundan paylaştığı bir görüntü:

Öğrenciler ihtiyaçlarını belirli saatlerde giderebiliyor

Ayazağa Kız Yurdu 09.00-22.00 saatleri arasında duşlarını Ferhunde Birkan Yurdunda kalan öğrencilere açıyor, bu durum Ayazağa Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler için de sıkıntı yaratıyor. Verilen saatlerde yurtta olamayan öğrenciler mağdur durumuna düşerken katlardaki çalışanların hiçbir bilgisi olmaması ve resepsiyonda çalışan kişilerin dediklerinin sürekli çelişiyor olması da öğrencileri zor durumda bırakıyor. Suların hijyenik olmaması sebebiyle arıtmalardan su içemeyen öğrenciler yanlarında sürekli su bulundurmak durumunda. Bu kısımda yılda bir değişmesi gereken arıtma filtrelerinin de ikinci yıllarını doldurduklarını belirtmekte de fayda var.

Yeterli bilgilendirme yapılmıyor

Bütün bu sıkıntıları öğrenciler, sadece birkaç kez geçilen duyurular ve öğrenci grupları dışında bir yerden öğrenemiyor. Görevlilerin yeterli bilgilerinin olmaması ve hiçbir yere asılmayan duyurular bu durumdan haberi olmayan öğrencileri zora sokuyor. Yurtta hala ara ara suların gitmesiyle öğrencilerin tuvalet ihtiyaçları bile aksarken görevlilerden de "Gençsiniz, spor olur.", "Sular kesik diyorsunuz da musluktan akıyor, sadece içmeyin ve duş almayın." gibi dönütler alıyorlar. 

Halihazırda kapasitesi üstünde öğrenci bulunduran İTÜ Yurtları'nda bu durum, Bahar Dönemi'nin bu meşgul zamanlarında öğrencilik hayatını zorlaştırıyor, öğrencilerin sesinin duyulmasını ve duruma ivedi şekilde kalıcı çözüm bulunabilmesini umuyoruz.
Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti