Emre
Son 180 günde 3 haber

İTÜ Kulüplerinden kadın cinayetlerine karşı ortak bildiri

Katil Semih Çelik'in 4 Ekim 2024 Cuma günü 19 yaşındaki masum iki gencimiz Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşi bir şekilde katledip hayallerinden koparması üzerine ülkemizin dört bir yanından kadınlarımızın günlük hayatlarında yürüdükleri sokaklarda, yaşadıkları evlerde, çalıştıkları işyerlerinde ve hayatlarını sürdürdükleri her bir noktada güvende hissederek en doğal hakları olan yaşama haklarını korumaları için millet olarak birbirimizin yanında durmamızın ve kenetlenmemizin şart olduğu bir dönemdeyiz. İTÜ Kulüpleri de Semih Çelik ve onun gibi sayısız insanlık yoksunu suç makinasının yaşadığımız her gün kadınlarımızın canına kast etmediği, kadına fiziksel ve cinsel şiddetin kaçınılmaz olmadığı ve ülkemizin her bir kadının özgürce yaşadığı bir Türkiye görmek istediklerini ve bu amaç uğruna ortak bir şekilde adım atacaklarını belirten bir bildiri yayınladılar. Bildiride öncelikle ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin, şiddet ve taciz olaylarının toplumumuzun her kesiminde vicdani ve duygusal ağır yaralar açtığını söyleyen İTÜ Kulüpleri; kadın hayatının, onurunun, özgürlüğünün paha biçilmez olmasını da vurgulayarak bu şiddet dolu cinayet ve taciz olaylarının sona erdiği, herkes için daha adil ve daha güvenli bir Türkiye uğruna mücadele etmekte kararlı olduklarını bildirdi.

İTÜ Kulüplerinin yayınladığı bildiri

İTÜ Kulüplerinin yayınladığı bildiri

 

 

arı24 ailesi olarak bu ve bunun gibi nice vahşi cinayeti, cinsel şiddeti, çürümüş ve yozlaşmış bütün olayları kınıyor ve lanetliyoruz. Her kadının yürüdükleri sokaklarda, zaman geçirdikleri kafelerde, çalıştıkları iş yerlerinde, yaşadıkları evlerinde hem yakınında bulunan hem de hiçbir şekilde tanımadığı insanlar tarafından tehdit altında hissetmediği, güvende olduğu, adil şartlar altında yaşadığı ve tamamıyla özgür olduğu bir Türkiye hayal ediyoruz. Bu amaç uğruna ilk olarak ülkemizin gençleri ikinci olarak da İTÜ öğrencileri olarak toplumumuzu derinden yaralayan şiddet vakalarının önüne geçmek için birlikte çalışarak elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz.

 

Kadın Cinayetlerine Karşı İTÜ'de yürüyüş düzenleniyor İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği öğretim üyelerinden Dr. Yalçın Ünsan vefat etti

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti

arı24 yazılım ekibi yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ'nün yeni yönetim kadrosu ve görevleri belli oldu

İTÜ Back to School Festivali için geri sayım başladı

Kız yurtlarında kötü gidişat