Ege
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lülerin mutlaka izlemelisiniz dediği filmler vol. 2

Geçtiğimiz hafta ilkini yaptığımız haber serimize bu hafta da birbirinden güzel 5 filmle devam ediyoruz. Keyifle izlemeniz dileğiyle :)

1. Knives Out

Rian Johnson tarafından yazılıp yönetilen 2019 yapımı film, paralı bir dedektifin varlıklı bir aile reisinin ölümünün arkasındaki gizemi çözme çabasını anlatıyor. Film aile fertlerini teker teker tanıtması ve filmin geçtiği mekanlardaki zengin renk ve detaylar ile seyirciyi olayların arkasındaki gizemi çözmeye teşvik ediyor.

2. Midsommar

Midsommar, Ari Aster’ın 2019 yapımı gerilim ve korku türündeki filmi. Filmde, ayrılma safhasında olan bir çiftin arkadaşları ile İsveç’te küçük bir köyde yaşadıkları anlatılıyor. Hereditary’nin aksine, daha renkli görseller ve korku yerine Paganizm inancına sahip olan bu İsveç köyünün delice gelenekleri ve inançları ağırlıklı olarak işlenmiş. Unutmadan, bu filmi izlemeden önce bir tur Herr Mannelig dinlemenizi tavsiye ederiz :)

3. Groundhog Day

Bill Murray’in başrolde olduğu 1993 yapımı film bir hava durumu spikerinin aynı günü tekrar tekrar yaşamasını konu alıyor. Ana karakterin bir döngü içerisinde olduğu filmlerin ilki de diyebiliriz.

4. Mulholland Dr.

David Lynch tarafından yazılıp yönetilen 2001 yapımı film. Sinema tarihinin en gizemli filmlerinden olan Mulholland Drive’ı izlemek filmi deneyim etmenin küçük bir parçası.

5. Blue Valentine

Ryan Gosling ve Michelle Williams’ın başrolde olduğu 2010 yapımı film, boşanmanın eşiğinde olan bir çiftin evliliklerini kurtarmak için yaptıkları baş başa kaçamağı anlatıyor. Film süresince çiftin ilişkisini ilk karşılaştıkları andan günümüze kadar olan süreye kadar gözlemliyor, yaşadıkları olayları karakterler ile birlikte deneyimliyoruz.

İTÜ'de virüsün durduramadığı 18 kulüp İTÜ'lü profesör Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçilen ilk Türk kadını oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor