Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lünün kırtasiye çilesi bitmiyor

Hergün birçok öğrencinin kullandığı kampüs içindeki kırtasiyeler hakkında, fiyatların pahalı olduğu ve sunulan hizmetin kalitesiz olduğu gerekçesiyle gün geçtikçe şikayetler artıyor. Aralarında fiyat tutarlılığı da bulunmayan kırtasiyelerde yaşanan problemler, öğrenciler tarafından sosyal medyada sıklıkla dile getirilmekte.

1 sayfa 50 kuruş

Kütüphane karşısında bulunan şubesi kapanan ve hali hazırda sadece İTÜ Ayazağa metro durağı girişindeki şubesi ile hizmet veren Golden Mert kırtasiyede; yeni başlayan uygulama ile artık beş sayfadan az çıktılar için, sayfa sayısı farkı gözetmeksizin 50 kuruş sabit fiyat uygulanmakta.

Bilgisayar kullanımı için de saatlik ücret talep etmeye başlayan Golden Mert, daha öncesinde özellikle kütüphane önündeki şubesi çalışanlarının öğrencilere karşı tutumu ile gündem olmuş ve İTÜ öğrencileri tarafından boykot edilme kararı alınmıştı. 

Renkli çıktı korkusu

Kampüs içindeki kırtasiyeler için dile getirilen en büyük problemlerden biri de öğrenciye bağlı olmayan nedenler sebebiyle çıkarılan renkli fotokopilerin ücretinin, işletmeciler tarafından öğrencilerden talep edilmesi.

Eğer siyah beyaz çıktınız renkli fotokopi makinesinden çıktıysa, yine de renkli çıktı parası ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle ortalama 50 kuruş gibi bir fiyata sahip olması sebebi ile yanlışlıkla renkli çıktı almak, birçok öğrencinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Çıktı fiyatlarında ise durum şöyle:

Müşteri öğrenci ise her zaman haksızdır

Öğrencilerin rahatsız olduğu en büyük sorunlardan biri de kırtasiye çalışanlarının öğrencilere karşı yaklaşımı. Müşteri profilinin büyük bir kısmını öğrencilerin oluşturduğu bu kırtasiyelerin, öğrenciye karşı agresif tavrının en büyük dayanağı denetimsizlik ve kampüs içerisindeki kırtasiye alternatiflerinin az olması.

Fakülte içindeki kırtasiyelere karşı memnuniyet daha iyi

Öğrecilerin kendi fakültelerinde bulunan kırtasiyeler hakkında görüşleri ise daha olumlu. Fakülte içindeki kırtasiyelerin öğrenciye karşı tutumunu, öğrenci daha ılımlı buluyor.

Aynı kampüs, dört farklı fiyat

Son olarak, fiyat dengesizliği ile somut bir kanıya varmak için dört farklı kırtasiyede aynı marka ve model bir kalemin, tez ve fotokopi ciltleme fiyatlarını karşılaştırmak gerekirse:

İTÜ Okçuluk Takımı şampiyonada 3. oldu İTÜ'de neler oldu? 6-22 Nisan 2018

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi