İTÜ'de kırtasiye zincirine boykot kararı

İTÜ Ayazağa Kampüsü içinde bulunan, öğrencilerin sık sık alışveriş yaptığı, fotokopi işlerini hallettiği ve ders notlarını temin ettiği İTÜ içindeki ünlü kırtasiye zincirine; İTÜ Öğrenci Konseyi tarafından boykot kararı alındı.

Öğrencinin üstüne yürünmesi bardağı taşıran son damla oldu

Geçtiğimiz günlerde İTÜ'lü bir öğrencinin mağdur olması ve mağdur olan öğrencinin hakkını aramak isterken çalışanlar tarafından üzerine yürünmesi konseyin hemen harekete geçmesine neden oldu. 

Fiyatların yüksek olması da bir diğer boykot nedeni

Kırtasiye malzemelerinin piyasanın çok üzerinde fiyatlardan satılması, fotokopi ücretlerinin yüksek olması, ders notlarının fahiş fiyatlardan satılması, işletme çalışanlarının müşterileri olan İTÜ öğrencilerine davranışlarında kötü tutum sergilemeleri İTÜ Öğrenci Konseyi'nin boykot kararını almasının diğer nedenleri. 

Boykot komisyonu kuruluyor

Alınan süresiz boykot kararının ardından bu süreci etkili yönetebilmek için bir boykot komisyonu kurulmasına karar verildi.

Bu komisyon ders notlarının dijital ortama aktarılmasını, uygun ücretlerle fotokopi çeken ve kırtasiye malzemesi satan yerlerin öğrencilere bildirilmesini, ders notları konusunda yeni ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak fikirler üretilmesini ve boykot bildirisini dağıtılmasını sağlayacak gönüllü kişilerden oluşacak.

Komisyonda yer almak için ise İTÜ Öğrenci Konseyi ile sosyal medya, web sitesi veya e-posta yoluyla iletişime geçilmesi gerek. İletişim için:

Web site: http://ogrencikonseyi.itu.edu.tr/
Facebook: facebook.com/itukonsey
Twitter: twitter.com/itukonsey
Instagram: instagram.com/itukonsey
Mail: ogrencikonseyi@itu.edu.tr

Ve bu da oldu: İTÜ'de köpek bıçaklandı İTÜ Güneş Arabası ekibine jüri özel ödülü

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi