İTÜ'de kırtasiye zincirine boykot kararı

İTÜ Ayazağa Kampüsü içinde bulunan, öğrencilerin sık sık alışveriş yaptığı, fotokopi işlerini hallettiği ve ders notlarını temin ettiği İTÜ içindeki ünlü kırtasiye zincirine; İTÜ Öğrenci Konseyi tarafından boykot kararı alındı.

Öğrencinin üstüne yürünmesi bardağı taşıran son damla oldu

Geçtiğimiz günlerde İTÜ'lü bir öğrencinin mağdur olması ve mağdur olan öğrencinin hakkını aramak isterken çalışanlar tarafından üzerine yürünmesi konseyin hemen harekete geçmesine neden oldu. 

Fiyatların yüksek olması da bir diğer boykot nedeni

Kırtasiye malzemelerinin piyasanın çok üzerinde fiyatlardan satılması, fotokopi ücretlerinin yüksek olması, ders notlarının fahiş fiyatlardan satılması, işletme çalışanlarının müşterileri olan İTÜ öğrencilerine davranışlarında kötü tutum sergilemeleri İTÜ Öğrenci Konseyi'nin boykot kararını almasının diğer nedenleri. 

Boykot komisyonu kuruluyor

Alınan süresiz boykot kararının ardından bu süreci etkili yönetebilmek için bir boykot komisyonu kurulmasına karar verildi.

Bu komisyon ders notlarının dijital ortama aktarılmasını, uygun ücretlerle fotokopi çeken ve kırtasiye malzemesi satan yerlerin öğrencilere bildirilmesini, ders notları konusunda yeni ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak fikirler üretilmesini ve boykot bildirisini dağıtılmasını sağlayacak gönüllü kişilerden oluşacak.

Komisyonda yer almak için ise İTÜ Öğrenci Konseyi ile sosyal medya, web sitesi veya e-posta yoluyla iletişime geçilmesi gerek. İletişim için:

Web site: http://ogrencikonseyi.itu.edu.tr/
Facebook: facebook.com/itukonsey
Twitter: twitter.com/itukonsey
Instagram: instagram.com/itukonsey
Mail: [email protected]

Ve bu da oldu: İTÜ'de köpek bıçaklandı İTÜ Güneş Arabası ekibine jüri özel ödülü

arıSanat: Haziran 2025

İTÜ'lü profesörden ses getiren paylaşım: "..bu nasıl bir enfeksiyon halidir?"

Mezuniyet tehlikede: İTÜ öğrencileri yaz okulu dersleri için dilekçe seferberliğinde

arıKariyer: Mayıs 2025

19 Mayıs’ta gençlik ve başarı: İTÜ spor takımları zirvede