Emre
Son 180 günde 0 haber

İTÜ, MATLAB TAH lisansını yenilemeyecek

Güncelleme: Rektörlüğün 26.01.2021 tarihinde yaptığı duyuruya göre İTÜ, MATLAB lisansını yenileme kararı aldı.

İTÜ BİDB, MATLAB yazılımının kampüs dışında da kullanılmasını sağlayan TAH (Total Academic Headcount) lisansını 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yenilemedi. Öğretim üyelerinin, araştırmacıların ve öğrencilerin yalnızca üniversite ağında değil, üniversite dışı ağlarda da öğretim, araştırma ve öğrenme faaliyetlerine olanak tanıyan bu lisansın, MATLAB 2018a ve üstü sürümleri için son kullanım tarihi ise 1 Şubat 2021 olarak belirlendi.

Sadece MATLAB değil, TAH lisansı kapsamındaki diğer tüm MATLAB Toolboxlar'ına da erişim hakkı sonlanıyor, ancak yapılan açıklamada bu toolboxlara olan erişim hakkı sonlanması kampüs içi için de geçerli mi bilinmiyor.

MATLAB kullanmaya devam etmek isteyenlerin İTÜ VPN'e bağlı kalmak şartıyla MATLAB 2017b sürümünü kullanabilecekleri BİDB tarafından aktarıldı. İTÜ VPN nasıl indirilir-kullanılır öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

MATLAB'ın web sürümü her zaman en güncel versiyonu üzerinden çalıştığından dolayı ister İTÜ VPN'e bağlı olun ister olmayın her halükarda İTÜ paydaşlarının MATLAB Web'i kullanamaycakları tahmin ediliyor.

TAH lisansı kapsamındaki MATLAB ve Simulink uygulama listesi:

"Parası neyse verelim"

MATLAB TAH lisansının yenilenmemesi kararı birçok öğrenci ve kulubün tepkisini çekti. İşte onlardan bazıları:

 

İTÜ Rektörü Koyuncu, öğrencilerin tepkilerine cevap verdi: "Maçka Silahhanesi kesinlikle devredilmeyecek" İTÜ ve Katar Üniversitesi arasında işbirliği yapıldı: Tepkiler büyüyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor