İTÜ "Model United Nations" kulübü çalışmalara başlıyor

MUN(Model United Nations), yurt dışında birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de birçok lise ve üniversitede aktif katılımcılarıyla faaliyet gösteren bir eğitsel kulüptür. Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonu olarak öğrenci bazında işlev görmektedir. Her sene birçok okul bu kulübün düzenlediği konferanslara ev sahipliği yapar. Şu anda Harvard, MIT, Stanford, Yale, Princeton, Oxford gibi birçok tanınmış önde gelen üniversitede bu kulüp mevcut olup, Türkiye’de de Yeditepe ve Bilkent Üniversiteleri’nde işlev görmekte. Kulüp sayesinde yurt dışındaki birçok üniversiteyle iletişime geçerek onların konferanslarına katılımda bulunacağız.Hem yeni şehirler gezip, hem de önemli üniversitelerin konferanslarında okulu temsil etmiş olacağız. İçeriği detaylandırmak gerekirse, her öğrenci bir ülkeyi temsil eder ve üzerinde çalıştığı bir politik, ekonomik veya çevre sorunlarına yönelik bir probleme yönelik çözüm tasarısı yazar. Bu çözüm tasarıları tartışılır ve içlerinden oylamayla seçilen bir tanesi bazı konferanslarda Birleşmiş Milletler’e yollanır. Kulüp İngilizce olarak yürütülmektedir, bu sayede hem üyelerin dil düzeyi gelişiyor, yurt dışı konferanslarıyla sosyal ve kültürel anlamda kişiye birçok şey katıyor, ayrıca aktüel sorunlarla yüzleşme sağlanarak kişinin vizyonu genişletiliyor bununla yaratıcılığı da gelişme olanağı buluyor.

24-25 Eylül'de kulüp şenliklerinde yer alacak Model United Nations kulüple ilgili merak edilenler için herkesi kulüpler şenliğine bekliyor.

Tanışma Toplantısı

İTÜ MUN tanışma toplantısı 25 Eylül Çarşamba günü 17:30 da KSB (MED ile Süleyman Demirel Kültür Merkezi Arası) 21 No'lu salonda olacaktır.

Yeni öğrenci kartları dağıtımı başlıyor İTÜ24 ve Meydan24 kurucusu Gökçe Sezgin ON4 TV'de Aktüel Bilim'in konuğuydu

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi