Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'nün dijital ansiklopedisi Arıpedi açıldı

Asırlardır çağdaş olan İTÜ'de en az bir o kadar süredir en büyük problemlerin başında gelen, doğru ve detaylı bilgiye ulaşma sorunu nihayet çözüme kavuşmak üzere. Gönüllü İTÜ öğrencileri tarafından hayata geçirilen Arıpedi, İTÜ ile ilgili yüzlerce farklı internet sayfasındaki bilgileri tek çatı altında toplayacak. Duyurulmasının ardından büyük ilgi ile karşılanan Arıpedi, şimdilerde yeni ekip arkadaşlarını arıyor. İTÜ'nün dijital ansiklopedisi Arıpedi'ye ulaşmak için tek yapmanız gereken ise aripedi.com a tıklamak.

Yüzlerce bilgi, tek kaynak Arıpedi'de

İTÜ öğrencileri başta olmak üzere birçok İTÜ mensubu ve İTÜ'lü adayının yaşadığı problemlerin başında hiç kuşkusuz doğru bilgiye kolay ve kesintisiz erişmek gelmekte. Farklı konulardaki sorulara, her soru için ayrı bir siteden ulaşmaya çalışmak ve zaman zaman ulaşılan cevabın eksik ya da yetersiz olması sorunu göz önüne alınarak hazırlanan Arıpedi , İTÜ ile ilgili yüzlerce farklı sitedeki bilgiyi tek bir çatı altında topluyor. Erasmus başvurusu için gerekli şartlardan, Merkezi Derslik (MED) binasının projesi ile ilgili detaylara kadar farklı birçok bilgiye aripedi.com sitesinden ulaşmak artık mümkün.

Mediawiki altyapısı kullanılarak hazırlandı

Gönüllü İTÜ öğrencleri tarafından hazırlanan proje için Mediawiki altyapısı kullanıldı. Wikipedia sitesi ile arayüz yönünden benzerlik gösteren aripedi.com , kullanıcılarına bilgiye ulaşmak için birçok kullanım kolaylığı sağlıyor. Kullanıcıların ulaşmak istedikleri konu ile ilgili arama yapması için anahtar kelime ya da aranan sorunun kendisini yazması sitenin eşleştirme yaparak bilgiyi sunması için yeterli.

Arıpedi yeni ekip arkadaşlarını arıyor

Kurucu ekibi tarafından 200'ü aşkın sayfası başlangıç için kullanıma hazırlanan Arıpedi, daha fazla büyümek ve daha fazla bilgiyi  bünyesine katabilmek için  yeni ekip arkadaşlarını arıyor. Wikipedia geçmişi olan ya da İTÜ hakkında yeterince bilgi birikimi olduğunu düşünenler aşağıdaki linki kulllanarak bu projenin bir parçası olabilir ve İTÜ'nün gelecek nesilleri için kalıcı bir miras bırakabilirler.

Başvuru linki: https://forms.gle/B2D2CzCsForfjxnP9

arı24 yeni ekip arkadaşlarını arıyor! İTÜ Sosyal ailesi artık 20.000 kişilik

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi