Esra
Son 180 günde 12 haber

İTÜ öğrencileri Cumhuriyet'ine sahip çıktı

Cumhuriyet'imizin 100. yılında İTÜ öğrencileri, etkisi yıllar boyu sürecek coşkulu bir kutlamaya imza attı. 29 Ekim saat 23.00’te Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Vadi Yurtları önünde toplanarak yürüyüşe başlayan öğrenciler, MED çimlerde buluşup Atatürk'ün kendilerine emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıktı. 

“Ata’nın izinde İTÜ seninle”

Yüzlerce öğrencinin ellerinde bayrak ve meşalelerle katıldığı kutlamada, Cumhuriyet marşları söylendi, Andımız ve İstiklal Marşı okundu. Yapılan kutlamada hep bir ağızdan; "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ata'nın izinde İTÜ seninle" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları atıldı. Gençlere emanet Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde bir araya gelerek yürüyüş düzenleyen İTÜ’lü öğrenciler, yüzyılın kutlamasını gerçekleştirdi. Cumhuriyet ruhunun hissedildiği etkinlikte hep birlikte duygu dolu anlar yaşandı ve Cumhuriyet'imizin 100. yılı doyasıya kutlandı.

"Ne Mutlu Türk'üm diyene!"

Yapılan kutlamada İstiklal Marşı'nın ardından İTÜ öğrencilerine yakışır bir bildiriye imza atıldı. İTÜ öğrencileri tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anıldı ve Atatürk'ün göstermiş olduğu ilim ve irfan yolunda büyük bir kararlılıka yürüleceği mesajı verildi.

MED çimlerde okunan bildiri:

“Aziz Türk Milleti’nin Değerli Vatandaşları ve Sevgili İTÜ’lü Arkadaşlar, 

Bu akşam, İTÜ Öğrencileri olarak Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin ilan edildiği, Türk Cumhuriyeti’nin en özel günlerinden birini kutlamak, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi anmak için toplandık.

Tam yüz yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna büyük bir mücadele verdi. Bu büyük gün, sadece bir bayram değil, aynı zamanda bir milletin dirilişinin, değişimin ve ilerlemenin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin 100 yıl boyunca pek çok zorluğun üstesinden gelerek birlik, beraberlik ve ilerleme yolunda attığı büyük adımları ve başarıyı temsil ediyor.  

Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda yürüme sorumluluğunu taşıyoruz. Bilimin ve teknolojinin ışığında ilerleyerek, demokrasi ve insan haklarına olan bağlılığımızı daha da güçlendirerek, Türkiye'yi daha aydınlık bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler olarak, bu topraklarda eğitim almanın, vatanımıza ve milletimize olan sorumluluğumuzu daha da güçlendirdiğinin farkındayız.

Bugün, Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını anarak, onların bize bıraktığı mirası hatırlıyoruz. Bizler, Türkiye'nin geleceğini şekillendiren gençler olarak, bu mirası yaşatma ve daha da ileriye taşıma görevini üstleniyoruz.

Atatürk'ün, "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu ila ve idame edecek sizsiniz!” sözüne istinaden biz Türk Gençliği, bu Cumhuriyeti daha da yükseklere taşımak için sonuna kadar çalışacağız! Ülkemizin bilim, teknoloji, kültür, ve sanat alanlarındaki başarılarına katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız! 

Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bu değerli Cumhuriyetin 100. Yılını çoşkuyla kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatını bu vatana adayan şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için bir araya gelen herkese teşekkür ederiz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

 
Kasım'da sinema bir başkadır Yüzyılın kutlaması: Cumhuriyetin asr-ı devriyesinde İstanbul

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor