İTÜ Öğrencilerinden Yararlı Girişim : Marketika

Türkiye'nin Çevrimiçi Marketi sloganıyla İTÜ ve Yeditepe Üniversitesi'nin Yurtları ve çevresine hizmet veren Marketika 9 Şubattan itibaren hizmet vermeye başladı. Aylar süren ve 3 İTÜ Öğrencisinin yapmış olduğu proje son günlerde sosyal medya kendine önemli yer edinerek dikkat çekmeyi başardı. İTÜ Yurtlarının marketlere uzak olması nedeniyle üretilen proje İTÜ'lülerden de oldukça iyi geri dönüşler aldı. Marketika tıpkı diğer online market siteleri gibi basit ve kullanışlı bir sisteme sahip.

Minimum sipatiş tutarı 10 TL olan Marketika'da şu an için İTÜ-Ayazağa kampüsüne 10:00-11:00, 12:00-13:00, 18:00-19:00 ve 20:00-21:00 saatleri arasında olmak üzere günde dört sefer hizmet vermekte. İleri tarihli siparişlerde ise kullanıcılar dilerseler en fazla iki gün olmak koşuluyla ileri bir tarih ve saatte teslim edilmek üzere siparişlerini verebilmekteler. Kullanım sıklığına göre teslimat saatlerinin sıklığının artılacağını söyleyen Marketika kurucuları "teslimat sürecinde aksaklık yaşanmaması için kullanıcılarımızın, siparişlerini ilgili servis saati başlangıcından en geç 15 dakika önce vermeleri" gerektiğinin altını çiziyor. 

Ürün çeşitliliği, uygun fiyatlar ve vaktinde teslimatın kullanıcılar tarafından çok beğenildiği Marketika gün geçtikçe daha da etkili olacak gibi görünüyor. Kullanıcılarının istekleri ve memnuniyetlerine göre çalışmalarını ağırlık veren Marketika ekibi özellikle İTÜ Ayazağa kampüsünde yurtlarda kalan öğrencilerin kurtarıcısı olacak. 

Marketika Yöneticileri İTÜ24 üzerinden kullanıcılarına da bir mesaj iletiyor ;

Marketika ekibi olarak sistemimizi kullanıcı dostu temeller üzerine inşa ediyoruz. Teknik ekibimiz tarafından kullanıcı ara yüzümüz ve yakın tarihte erişilebilecek olan mobil uygulamalarımız kullanıcılarımızın ihtiyaçları doğrusunda geliştirilmeye devam ediyor ve kullanıcılarımıza en zahmetsiz çevrimiçi market deneyimini yaşatmayı arzuluyoruz. Poşet taşımaktan ve reyonlar arasında zaman kaybetmekten sıkılmış herkes Marketika ile hiç bir ek ücret ödemeden düşük sepet tutarlarıyla dahi çevrimiçi market hizmetinden yararlanabilir ve onlarca çeşit üründen dilediği ürünü tek bir tık ile sepetine ekleyip zahmetsiz bir biçimde siparişini verdikten sonra kapıda ödeme kolaylığıyla market alışverişlerini kolaylıkla yapabilir.

İTÜ24 Ekibi olarak biz de İTÜ'lü öğrenci arkadaşlarımızın böylesine önemli girişimlerinde başarılar diliyor ve projelerine destek veriyoruz.

Metallica ve Lady Gaga Konserleri İTÜ'de Maden Fakültesi Kantinine Kavuşuyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi