İTÜ Öğretim Üyeleri Derneği'nden ODTÜ'ye destek açıklaması

Geçtiğimiz haftalarda ODTÜ'de mescitlerin yetersizliği konusuna bir grup öğrenci basketbol sahasında namaz kılarak tepkilerini göstermiş, namaz sırasında tartaklanmalar yaşandığı ve namazın engellendiği dile getirilmişti. Bu olaylar esnasında düzeni sağlayamadığı ifade edilen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve ODTÜ yönetimi de tartışmaların bir hedefi haline gelmiş ve olay tüm Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Yaşanan tüm bu olayların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (İTÜ-DER) yaptığı açıklama ile ODTÜ' yü desteklediklerni ifade ettiler.

İTÜ- DER'den yapılan açıklama:

"Temelsiz itham ve maksatlı karalamalarla ODTÜ üzerinde baskı kurma, hareket edemez hale getirme çabalarını kınıyoruz. Ulusal ve uluslararası düzeyde başarısını kanıtlamış Orta Doğu Teknik Üniversitesi yönetiminin öğrencilerinin güvenliğini önceleyen, karşıt görüşlü öğrenciler arasında diyalog zeminini yaşatmaya çalışan yaklaşımlarını destekliyoruz. Ülkemizin ve komşularımızın içinden geçtiği bu zor koşullarda, tüm karar vericiler sorunları daha da büyütmek yerine, karşıt görüşlü taraflar arasında karşılıklı anlayış ve diyalog zemini yaratmaya odaklanmalıdır."

İTÜ'de kar tatili İTÜ'ye Ford Otosan'dan büyük destek

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor