Özlem
Son 180 günde 0 haber

İTÜ, 10 araştırma üniversitesinden biri oldu

Bugün , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 üniversitenin statüsü değiştirilerek araştırma üniversitesi olduğu açıklandı. Statüsü değiştirilen üniversiteler arasında İTÜ'de yer aldı. İTÜ dışında araştırma üniversitesi olan diğer 9 üniversitesi ise ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi oldu.

Yedek araştırma üniversiteleri

10 üniversite dışında araştırma üniversitesinin yedek olanları da açıklandı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi olmak üzere toplamda 5 tane yedek araştırma üniversitesi var.

Araştırma üniversitesinin, üniversiteden farkı nedir?

Araştırma üniversitelerinin temel olarak diğer üniversitelerden farkı bulunmamakta. Şu an olduğu gibi öğretim üyeleri hem ders verecek, hem de yaptıkları araştırmalar da öğrencileri de projelere dahil etmeye devam edecek.

Araştırma üniversitesinin, üniversitelere ayrılan fondan alacağı pay ise şu anda olduğu gibi araştırmaların verimliliğine göre belirlenmeye devam edecek.

Basından İTÜ'ye tepki mi var?

Araştırma üniversitelerinin açıklanmasından sonra Hürriyet ve Sözcü gibi çok okunan ulusal yayın organlarının anasayfalarında yer alan haber görsellerinde ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nin adını kullanıp, İTÜ adını kullanmamaları basının İTÜ'ye bakışı hakkında kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Hürriyet anasayfa:

Sözcü anasayfa:

İTÜ sular altında: Kız yurdunu su bastı MBG Student Congress'17 için son kayıt tarihi 30 Eylül

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi