Çağın
Son 180 günde 0 haber

İTÜ ROV, MATE ROV Competition Turkey 2021'de birinci oldu

Geçtiğimiz yıllarda birçok defa üstün başarılar elde etmiş olan İTÜ ROV takımı MATE ROV Competition Turkey 2021’de birinci oldu. 16 Nisan 2021 tarihinde büyük finale gidecek takımları belirlemek amacı ile Türkiye ayağı yapılan yarışmada:

  • Ürün Sunumu
  • Teknik Yeterlilik
  • Pazarlama Kabiliyeti
  • Endüstriyel Güvenlik

gibi alanlarda puanlamaya tabi tutulan dört takım arasından İTÜ ROV 480 puan alarak birinciliği elde etti.

arı24 ailesi olarak takımımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ ROV kimdir?

İTÜ Robotik (ARIGE) Kulübü bünyesindeki uzaktan kumandalı su altı aracı takımımız olan İTÜ ROV Takımı, ABD'de düzenlenen MATE ROV Competition’a katılabilmek için 2016 yılında kuruldu. İTÜ ROV, Türkiye elemelerinde iki kez birincilik unvanını kazandı ve ülkemizi ABD'deki finallerde temsil ettiler. 2017 yılında Los Angeles’ta düzenlenen yarışmada 23. ve 2018 yılında Seattle’da düzenlenen yarışmada 11. oldular. 

ROV nedir?

ROV, uzaktan kontrollü su altı aracı (Remotely Operated Underwater Vehicle) anlamına gelir. Su altı araştırmaları, insanların ulaşmasının mümkün olmadığı ve gerçekleştirmesi zor olan görevlerde ve arama-kurtarma gibi deniz görevlerinde kullanılır. Açık deniz platformlarının ve su altı boru hatlarının kurulumu, bakımı ve onarımı, su altı habitatının taranması gibi birçok su altı görevini yüksek çözünürlüklü kameralar ve robot kol ile su üstündeki bir operatör kumandası aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

MATE ROV Competition nedir?

MATE ROV Yarışması; Kuzey Amerika, Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da gerçekleşen 42 bölgesel yarışma ve Dünya Şampiyonası'ndan oluşan küresel bir öğrenci sualtı robotik (uzaktan kumandalı araç veya ROV) yarışmasıdır. Her yıl üst düzey ilkokullar, ortaokullar, liseler, ev okulları, toplum kolejleri, üniversiteler, Boys and Girls Club ve 4-H gibi toplum kuruluşlarından yaklaşık 1.000 öğrenci takımı katılır.

 

İTÜ Genç TEMA desteklerinizi bekliyor İTÜ'lü Akademisyenler'den yapay zeka ile Türkçe-Türk İşaret Dili çevirisi patenti

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor