İTÜ Rüzgar Arabası Hollanda'dan madalya ile döndü

İTÜ Rüzgar Arabası Ekibi (İTÜRAT) 2 ayda hazırlandıkları Rcing Aeoulus adlı yarışmadan 7.lik madalyasıyla döndüler. Hollanda'da düzenlenen bu yarışmaya katılan tek Türk takım olan İTÜRAT, son dört senede parkuru tamamlayan tek Türk takımı olarak İTÜ'nün başarılarına yenisini ekledi.

3 kişinin rüzgar arabası üretme fikriyle yola çıkan bu takım gittikçe sayısını artırarak 11 kişiye ulaştı. 

Neden rüzgar arabası sorusunu 'Rüzgar enerjisi, ülkemizde ve dünyada gelişmekte olan bir enerji kaynağı. Biz de bu verimli enerji kaynağını kullanarak bir araç üretmeliyiz diye düşündük ve başardık.' şeklinde cevaplayan ekip en zorlandıkları aşamanın sponsor bulma aşaması olduğunu çünkü sponsorluk başvuru tarihlerini kaçırdıklarını dile getirdiler. 

'Şubat ayına kadar üniversitemizin verdiği destek dışında elimizde bir şey yoktu. Mart ayında 'Makinistanbul' etkinliğinde NLSS Mühendislik fakültemize geldi. Bu firmanın sahibi İTÜ Makine Mühendisliği mezunu Barış ERDEM bize ve projemize güvendi, destek verdi. Bizi Northell Enerji'ye yönlendirdi ve bu şekilde arabanın yapımını gerçekleştirdik. Daha sonrasında birçok şirket ve belediye sponsor oldu. Önümüzdeki yıl gerçekleşecek yarışta daha iyi bir derece almayı hedefliyoruz. ' diye açıklama yapan ekip çalışamalarına gruplarını daha da büyüterek devam edeceklerini dile getirdiler.

Gönüllülük Kulübü'nden anlamlı proje: Engeller Durdurmasın! İSO ve İTÜ ARI Teknokent girişimcilere “Sanayici Antrenör” bulacak

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor