Yıldız
Son 180 günde 0 haber

URAP sıralamasında İTÜ dördüncü oldu

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) laboratuvarlarının her yıl yükseköğretim kurumlarının akademik başarılarını çeşitli kategorilerde belirleyerek yayımladığı listede bu yıl İTÜ, Türkiye geneli sıralamada 4. olurken,dünya çapında ise 619. oldu. 

Listedeki üniversiteler, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel döküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel döküman sayısı gibi akademik başarıları göz önünde bulundurarak yapılan puanlama sistemiyle sıralanıyor.

Dünya çapındaki sıralamalarda birincilik Harvard University'nin olurken, listede en çok alanda birincilik alan ülke de Amerika oldu.

ODTÜ birinciliği devretti 

Şimdiye kadar Türkiye genel değerlendirmesinde 13 defa ilk 3’e giren ve 2017-2018 döneminde genel sıralamada 737.09 puan ile 3. olan İTÜ, 2018-2019 döneminde 714.10 puan ile 4. oldu. Hemen her sene birinci olan ODTÜ ise yerini Hacettepe'ye bırakarak 2018’de 2. sıraya geriledi. Geçtiğimiz sene 4. sırada olan İstanbul Üniversitesi ise bu sene İTÜ’nün hemen üstünde, 3. sırada yer aldı.  2018-2019 listesindeki ilk 10 üniversite ise şu şekilde;

Mühendislik ve Mimarlık'ta İTÜ'den dünya çapında başarı

Kendi oluşturduğu sıralama dışında URAP, diğer araştırma kurumlarının Dünya genelindeki sıralamasını da bulunduruyor. Bu listedeki üniversiteler arasında İTÜ, dünya genelinde iki alanda ilk 50 üniversite arasında bulunurken bir alanda da ilk 100'de.

Hangi alanda kaçıncıyız? 

Mimarlık, uzay mühendisliği, kimya mühendisliği, kimya bölümü, inşaat mühendisliği, yer bilimleri ve daha pek çok alanda Türkiye’de birinci sırada yer alan İTÜ’nün bilim alanları bazında dünyadaki yeri 2018-2019 döneminde görseldeki gibi listelendi.

Frizbi Teknik evinde de başarıyı bırakmadı Merakla beklenen projede pilot durak: İTÜ-Ayazağa

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi