Oğuz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ YDY'den nasıl sınav yapılmaz dersi: Google Forms ile sınav yapmak

İTÜ YDY öğrencileri bugün Cumulative Sınavı'na girdiler. İTÜ YDY öyle bir sınav hazırladı ki insanlara adeta sınav nasıl yapılmaz dersi verdi.

Saat 13.15'te başlayan sınav için öğrencilere Google Forms linki atıldı. Bugün Türkiye çapında yaşanan Google servislerinin çökmesiyle alakalı olarak öğrenciler uzun bir süre sınava giremediler. Daha önceden girebilmiş olanların da sınavlarına yeniden başlamaları gerekti. Saat 16.30 civarlarındaysa öğrencilere sınavın iptal edildiği bildirildi.

Ayrıca, sınavı teslim ettikten sonra öğrencilerin cevapları görebildiği, yani istenirse isim soyisim kısmına sahte bilgiler girerek sınavı doldurduktan sonra cevapları elde edip kopya çekilebileceği ortaya çıktı. Öğrenciler muhtemelen bu durum yüzünden sınavın iptal edildiğini düşünüyorlar.

Google Forms ile sınav hazırlamak, hazırlanan sınavın bütün cevaplarının bu denli kolay şekilde elde edilmesi gibi trajikomik olaylara imza atan İTÜ YDY, sınavın neden iptal edildiğini, iptal edilen sınavın ne zaman tekrarlanacağına dair henüz hiçbir açıklama yapmadı.

Tercihlerde İTÜ: Bölümlerin 2020'de Türkiye geneli sıralamaları İTÜ tüm enstitülerini tek çatıda birleştiriyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor