İTÜ yine farkını gösterdi

Londra merkezli üniversiteler arası derecelendirme kuruluşu QS World University of Rnkings by Subject' in bölümlere göre üniversiteler sıralamasında Türkiyeden İstanbul Teknik Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 13 faklı bölümden 8 üniversite yer aldı.

800 yükseköğretim kurumu arasında yapılan derecelendirmeye göre; bünyesindeki akademisyen sayısından, işverenler ile yapılan anketlere kadaer geniş bir yelpazede değerlendirilen bölümler arasına İTÜ'den Mineral-Maden Mühendisliği ilk 100'e girdi. Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Makina Mühendiliği'nin de 151-200 bandında bulunarak dünya üniversiteri arasında ki yerini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Dönem sonunda görev süresini dolduracak olan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca: ''İtü bir araştırma üniversitesi, ilklerin üniversitesi. Önceliğimiz her zaman akademik ve bilimsel gelişim. İstisnasız her en iyi üniversite sıralamasında İTÜ adı vardır. 50 ile 100 bandına giren Maden Fakültemiz başta olmak üzere, İTÜ'nün güçlü ve uluslararası bilinirliği yüksek kadrosu bu başarıda önemli pay sahibidir. Artık dünya uzmanlaşma üniversitelerine doğru yol alıyor ve İTÜ'de bu anlamda mühendislik eğitimindeki farkını hem Türkiye çapında hem de küresel ölçekte ortaya koyuyor. Biz üniversitemizin 250. yıl hedefleri arasına mühendislik ve teknoloji alanında her zaman ilk 50'de yer alan bir kurum olmayı koyduk. Amacımız hızlı bir yükseliş değil, sağlam adımlarla istikrarlı bir yükseliş. Bir akademik kurum için anlamlı olan böyle bir gelişimdir. Ek olarak, dünyanın en iyileri arasına girme başarısı göstermiş tüm üniversitelerimizi kutluyorum. Bu sıralamalarda ülkemizden ne kadar çok üniversite yer aldıysa o kadar gurur duyarız.'' dedi.

İTÜ tarihinde bir ilk başlıyor İTÜ'den yaya ve bisikletlere öncelik

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi