İTÜ101: İTÜ'ye geldiğinizde bilmeniz gerekenler
Uzun ve zorlu bir maratonun sonunda İTÜ’ye gelmeye hak kazandınız, peki İTÜ’ye geldiğinizde sizi neler bekliyor olacak? Güz döneminin başlamasına artık saatler kala bilmeniz gereken bazı önemli bilgileri sizler için derledik.
Kampüsler ve ulaşım:
İTÜ’nün İstanbul’da, Ayazağa, Gümüşsuyu, Taşkışla, Maçka ve Tuzla olmak üzere 5 kampüsü bulunmakta. Tuzla kampüsü hariç kampüsler arası ulaşım genelde M2 Metro hattı ile kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İstanbul raylı sistemler haritasına buradan ulaşabilirsiniz.
Yemekhane & Beslenme:
Ayazağa, Gümüşsuyu ve Tuzla kampüslerinde öğle ve akşam; Taşkışla ve Maçka kampüslerinde ise sadece öğle olmak üzere yemek hizmeti verilmektedir. Yemekhanelerde öğle yemeği 3 TL, akşam yemeği ise 4 TL’dir. Yemekhaneler turnike sistemi ile çalışır, İTÜ öğrenci kartı kullanılır. Yemekhanelerde bulunan otomatlardan kartınıza para yükleyerek yemek yiyebilirsiniz.
2021-2022 güz dönemi itibariyle yemekhanelerde kahvaltı hizmeti de verilmeye başlanacak ve fiyatı 6.5 TL olacak.
Ayrıca tüm kampüslerde bulunan kantin ve kafelerden yeme-içme ihtiyacınızı; Ayazağa kampüsünde bulunan zincir marketlerden de tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
Yurtlar ve Burslar:
Her güz dönemi başlamadan önce, o sene YKS ile yerleşen öğrenciler için İTÜ yurtlarına başvurular açılır. Yurtlara alım yapılırken İstanbul dışından gelen öğrencilere öncelik verilir. Her eğitim-öğretim dönemi başında çeşitli bursların duyuruları da Burslar ve Yurtlar Ofisi sitesinden yayınlanır.
İTÜ kampüslerinde 1,2,3 ve 4 kişilik odalar bulunan çeşitli yurtlar vardır. Yurtlar hakkında ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
ÇAP, yandal, Erasmus+ :
İTÜ'de çift anadal (ÇAP) veya yandal yapmayı düşünenler lisans eğitimlerinin 3. yarıyılında ve/veya 5. yarıyılında bu programlara başvurabilirler. ÇAP ve yandal planlarına, ilgili yönetmeliklere ve referans amacıyla, geçen senelerde ÇAP ve yandal programlarına hak kazanan kişilerin not ortalamalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Eğitim veya staj için Erasmus+ programına katılmak isterseniz ayrıntılı bilgilere Ayazağa kampüsünde bulunan İTÜ Erasmus Ofisinden veya buradan ulaşabilirsiniz.
Kulüpler ve proje takımları:
İTÜ'de ilgi alanlarına göre birçok kulüp ve topluluk bulabilirsin. Kulüpler, her sene başında yapılan Kulüpler Şenliğinde tanışmak için sizleri bekliyor olur, kulüplerin işleyişi ve etkinlikleri hakkında her türlü bilgiyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca kulüplere sosyal medya hesapları üzerinden de ulaşabilirsiniz.
İTÜ Kulüplerine buradan ulaşabilirsiniz.
Eski adıyla İTÜ SIS yeni adıyla ÖBS nedir?
İTÜ’deki eğitim hayatınız boyunca ister istemez sürekli işinizin düşeceği sitedir. İTÜ Öğrenci Bilgi Sistemi'ni (ÖBS) kullanarak dönemde açılan derslere, bu derslerin kontenjanlarına, bölümünüzün ders planına, güncel duyurulara, ders önşartlarına ulaşabilir ve kişisel Öğrenci Bilgi Sisteminize erişebilirsiniz.
İTÜ Mobil
İTÜ'de geçireceğiniz süre boyunca en çok kullanacağınız uygulamalardan biri olan İTÜ Mobil'den günlük yemekhane menüsüne, derslerinizin duyuru, ödev ve notlarına ulaşabilir, yemekhane kartınızın bakiyesini görüntüleyebilirsiniz.
Ringler
İTÜ içi mekik servisleri Vadi Yurtları ve Gölet Yurtları arasında ücretsiz hizmet verir. Kampüs içinde ulaşımınızı ringler ile sağlayabilirsiniz. (Genelde dolu olur ve binmek zordur :) )
Ring saatlerine ve haritasına İTÜ Mobil'den ulaşabilirsiniz.
Ve son olarak İTÜ’de olan biteni 7/24 takipte kalmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın! :)
Instagram: ari24sosyal
Twitter: ari24sosyal
YouTube: arı24
Spotify: arı24
Spotify Podcast: bİTÜrlü Podcast
Facebook: İTÜ Sosyal