Eda
Son 180 günde 0 haber

Kampüse ve derslere girişlerde uygulanacak kurallar belli oldu

Verilen uzun bir ara ardından yeniden başlayan yüz yüze eğitim esnasında kampüsteki hayatın nasıl devam edeceği belli oluyor. İTÜ Senatosunun hazırladığı kampüse ve binalara girişlerde ve derslerde uygulanması planlanan 10 maddelik karar e-postası 30 Eylül tarihinde tüm okulla paylaşıldı. Genel olarak HES kodu uygulamalarından bahsedilen e-postanın detayları ise şu şekilde:

Kampüslere ve binalara girişte sıkı kontroller uygulanacak

4 Ekimde güz döneminin başlamasıyla kampüslere girişlerde turnikeyle giriş sırasında HES kodu kontrolünün uygulanacağı belirtilirken binalara girişlerde de aynı kontrole devam edileceği açıklandı. Kod sistemine karşı gelen öğrenci ve çalışanların bina veya kampüs dışına çıkarılacağı ve HES kodu tanımlı olmayan ya da "riskli" kategorisinde sayılan kişilerin de girişine izin verilmeyeceği belirtildi. Riskli olduğu tespit edilen öğrencilerin derslerine giren öğretim elemanlarına bildirilecek ve öğrencilerin ve çalışanların kodları HES Bilgi Yönetim ekranından birimler aracılığı ile her gün çevrimiçi olarak taranabilecek.

Dersler ve kampüs içi hayat hakkında bilgiler

Derslere yüz yüze katılan öğrencilerin devamı sağlıklı bir takip açısından kayıt altına alınacak. Kapalı mekanların hepsinde içeride bulunan herkesin ağız ve burun kapalı olacak şekilde maske takması zorunlu olacak ve takmayan kişiler uyarılacak, ısrar edenlerden bina dışına çıkması rica edilecek. Yüz yüze devam eden derslerde mümkün oldukça birer koltuk boş bırakılarak oturma düzeni sağlanacak.

Derslerin kayıt altına alınmasındaki çelişki

Bir önceki açıklamada çevrimiçi ve yüz yüze derslerin kayıtlarınının alınacağı ve dönem sonuna kadar erişime açık olacağı söylenirken, yapılan yeni açıklamada risk grubundaki öğrenci ve öğretim üyelerini gözeterek derslerin kaydının "gerekli görüldüğünde" alınacağı belirtildi. Alınan bu çelişkili karar, ders kayıtlarının nasıl olacağı hakkında akıllarda soru işaretleri oluşmasına yol açtı.

 

 

İTÜ Geliştirme Vakfı Yayın Teşvik Ödülleri İTÜ101: İTÜ'ye geldiğinizde bilmeniz gerekenler

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor