Selis
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de 180 bisiklet paylaşıma geçti

Daha önceki haberimizde İTÜ'de paylaşımlı bisiklet döneminin başladığını sizlere duyurmuştuk. Sonunda İTÜ'deki bisikletler, daha önce Boğaziçi Üniversitesi'nde kullanılan Bizero uygulaması ile 16 Nisan itibariyle paylaşıma açıldı. Bizero uygulamasını indirdikten sonra, Ayazağa Kampüsü'nün çeşitli bölgelerinde bulunan bisikletleri kullanabiliyorsunuz. Şu an için bisikletleri kampüs dışına çıkarmak mümkün değil, ancak yaz aylarına kadar bu sorun çözülmeye çalışılacak.

180 bisiklet paylaşımda

İTÜ'de toplamda 180 bisiklet paylaşımlı hale dönüştürüldü ve 10 tanesi pedal destekli elektrikli bisiklete çevrilerek geliştirildi. Ayazağa Kampüsü'nde bisikletleri alabileceğiniz 9 istasyon bulunuyor. Bisiklet istasyonlar ise şöyle:

- Arı Kapı

- Merkezi Derslik yanı bisiklet park alanı

- Vadi Yurtları üst giriş

- İstinye Kapı

- Gölet Yurtları yanı (Merkezi Derslik B önü bisiklet park alanı)

- Otopark ile spor salonu arasındaki bisiklet park alanı

- Bisiklet evi (Migros arasındaki bisiklet park alanı)

-  Fan Fan yanı bisiklet parkı

- Arı Mola (şu an aktif değil)

Bizero uygulamasını nasıl kullanırım?

Paylaşıma sunulan 180 bisikleti kullanmak için Bizero uygulamasını indirip üye olmanız gerekiyor. Bisiklet üzerindeki plakalar sayesinde uygulamadan bir şifre alıp, bisikletin kilidini açıyor ve aktif hale getiriyorsunuz. Ödeme ise uygulamaya girdiğiniz kredi kartı veya banka kartıyla oluyor.

Ücret tarifesi dakika hesabıyla yapılıyor. Elektriksiz bisikletlerin ilk 15 dakikası 1 kuruş, sonraki 15 dakikası 2 kuruş, sonraki yarım saat 3 kuruş ve 1 saatten sonra 4 kuruş şeklinde. Elektriklilerin ücretlendirmesi ise ilk 15 dakika 2 kuruş, sonraki 15 dakika 3 kuruş, sonraki yarım saat 4 kuruş ve 1 saatten sonra 5 kuruş. Ücretlendirme kuruş ile olduğu için kullanımınız 5 TL olduktan sonra kartınızdan para çekiliyor.

Bisikletleri istasyonlara geri bırakmak önemli

Uygulamanın sürdürülebilirliği ve bisikletlerden daha fazla kişinin yararlanabilmesi açısından bisikletleri kullandıktan sonra GPS tanımlı istasyonlara bırakıp, kilidi kilitlemeniz gerekiyor. Eğer aldığınız bisiklet elektrikliyse buna ek olarak sepetlerde bulunan fişleri, istasyonlardaki prizlere takmanız gerekiyor. Bisikletlerin ayrımı ise üzerlerindeki etiketlerle yapılıyor. Elektrikli bisikletler mavi, elektriksizler ise kahverengi etikete sahip.

İTÜ'de neler oldu? 6-22 Nisan 2018 İTÜ'de akademisyen otoparkı fetişi devam ediyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi