Şevval Nur
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de Erasmus dilemması

16 Mart tarihinde İTÜ’de Erasmus Ön İlan Listesi’nin yayınlanmasına 1 gün kala İTÜ Erasmus Ofisi, taşınmaları sebebiyle sürecin ertelenebileceğini duyurmuştu.

23 Mart’ta gelen bir diğer duyuruyla, 2021-2027 dönemi için Erasmus+ programlarını kapsayacak kurallar ve/veya hibeler konusunda çeşitli değişiklikler beklendiğinden listelerin ilan edilebilmesi için Ulusal Ajans tarafından Program Rehberi’nin açıklanmasının gerekliliği belirtilmişti. Yine aynı duyuruda, Program Rehberi’nin yayınlanma tarihi netleşmediğinden, 2021 Güz Dönemi için bazı üniversitelerin adaylık son başvuru tarihlerinin geçmesi ihtimali de yer alıyordu.

Son olarak Ulusal Ajans’a gönderilen maillere gelen bir cevapta, Program Rehberi üzerinde yapılan çalışmaların devam etmesine karşın 2021 dönemi öğrenci seçimlerinin yapılabilmesi için seçim şartları ve hibe bilgilerinin rehberden ayrı olarak 9 Nisan 2021 tarihinde üniversitelere gönderildiği bilgisi yer aldı. Bunun üzerine sonuçların açıklanmasının önünde bir engel kalmadığını gören İTÜ Öğrencileri, Ön İlan Listeleri’nin hala açıklanmamış olması durumunda oluşan maddi ve manevi mağduriyetlerini sosyal medya üzerinden dile getirmek için #ITUErasmusuAçıkla hashtagini başlattı.

İTÜ Geliştirme Vakfı'ndan 716 öğretim elemanına yayın teşviği KYK Öğrenci Yurtları'na yeni düzenleme

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor