İTÜ Geliştirme Vakfı'ndan 716 öğretim elemanına yayın teşviği

İTÜ öğretim elemanları ve araştırmacılarının yıl içinde yaptıkları bilimsel yayınları teşvik ve destek için İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından verilen yayın ödülleri sahiplerini buldu. 2019 yılına ait yayın ödülleri kapsamında 716 İTÜ öğretim elemanına toplamda 893.065,81 TL ödeme 14 Nisan 2021 günü gerçekleştirildi. İTÜ Geliştirme Vakfı, 2020 yılı Yayın Ödüllerinin 2021 yılı içerisinde ödenmesi için gerekli kaynakları da ayırdığını açıkladı.

Yeni adıyla "İTÜ Geliştirme Vakfı Yayın Teşvik Ödülleri"

1997 yılından bugüne her yıl düzenli olarak verilen ve amacı İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bilimsel olarak ülkemizde lider, dünyada da artan rekabet ortamında yüksek itibarlı bir üniversite kılabilmek olan ödüllerin bundan sonraki adı İTÜ Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu kararı ile “İTÜ Geliştirme Vakfı Yayın Teşvik Ödülleri” olacak. Bununla birlikte, Vakıfta ödüllerle ilgilenen Çalışma Grubu, Yayın ödüllerini çeşitlendirerek sayı ve etki açısından önde gelen araştırmacılar için özel ödüller ihdas etme hazırlıkları içerisinde olduklarını dile getirdi.

İTÜ Geliştirme Vakfı kimdir?

Başta İstanbul Teknik Üniversitesi olmak üzere kamuya yararlı hizmetlerde bulunmak üzere 1993 yılında kurulan ve Bakanlar Kurulu kararıyla "Kamu yararına çalışan Vakıf" ünvanı alan İTÜ Geliştirme Vakfı; misyonuna ve Vakıf Senedine uygun olarak, gelirlerinin %80'ini İstanbul Teknik Üniversitesi için kullanan bir vakıfır. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olan Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu, Özel Dr. Natuk Birkan İlkokul ve Ortaokulu, Özel Ekrem Elginkan Lise ve Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulları'nı bünyesinde bulunduran vakıf İTÜ'nün toplam 17 yurdunun da işletmeciliğini yapmakta.

Bugüne kadar İTÜ’ye maddi ve manevi birçok hizmetlerde bulunmuş İTÜ Geliştirme Vakfı, yayın ödülleri ile yaptığı açıklamada üniversitemizin değerli akademik kadrosuna ve yayınlara araştırmacı olarak katılan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine üstün başarılar diledi ve bu başarıların artarak devam etmesi için üniversitemizin hizmetinde olduğunu bir kere daha beyan etti.

İTÜ'lü Öğrenciler, Çekme Karavan Tasarımı Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması'nda ödülleri topladı İTÜ'de Erasmus dilemması

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor