Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de Starbucks fiyatına otomat kahvesi

Merkezi Derslik (MED) başta olmak üzere neredeyse her fakültede bulunan ve  öğrencilerin sıklıkla kullandığı otomatlarda, geçtiğimiz hafta kahve fiyatlarına zam geldi. Daha önce 1.5 TL'ye satılan kahve çeşitleri, 50 kuruş zammın ardından 2 TL'ye satılmaya başlandı. Bir süre önce de gazlı içecek ve atıştırmalıkların satıldığı otomatlara zam gelmiş, fiyatlar kantin fiyatları ile eşitlenmiş ve öğrencilerin tepkisini çekmişti.

Kahvenin birim fiyatı Starbucks ile yarışıyor

Yapılan zamların ardından, otomatta satılan kahvelerin fiyatı ve kalitesi arasındaki orantı şaşırtıcı. Otomatlarda satılan 180 mL kahveler için 2 TL fiyat biçilirken, Starbucks'ta 606 mL büyük boy kahve için 6.75 TL fiyat istenmekte. Yapılan basit birim fiyat karşılaştırmasında, öğrenciler tarafından da sık sık tüketilen Starbucks kahvesi ve otomatlarda satılan kahvelerin 1 mL'si için istenen fiyatta çok büyük bir fark olmadığı görülüyor.

 İTÜ'deki işletmeler ne derecede öğrenci dostu?

Öğrencilerin gün içinde ve özellikle sınav dönemlerinde sıklıkla tükettiği kahve türevi sıcak içecekler için otomatlarda bile 2 TL gibi bir fiyat belirlenmesi, İTÜ'deki işletmelerin ne derece öğrenci dostu olduğu ve zamların hangi standartlara göre yapıldığı konularında akıllarda soru işareti bırakıyor.

Zammın ardından fiyatlar:

 

 

 

İTÜ'de neler oldu? 23 Nisan - 6 Mayıs 2018 Frizbi Teknik'ten namağlup şampiyonluk

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi