Simge
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de yine bir Erasmus+ sorunu

İTÜ öğrencileri Erasmus+ öğrenim hareketliliği kapsamında Avrupa'da anlaşmalı üniversitelerin kontenjan bilgileri doğrultusunda geçtiğimiz Mart ayının son haftalarından itibaren başvurularını yapmışlardı. 7 Mayıs 2022 tarihinde ise "Nihai Aday Öğrenci Listesi" İTÜ Erasmus Ofisi tarafından ilan edildi. Bu listeye göre 776 öğrenci Erasmus+ programına katılmaya hak kazanırken bunların sadece 300'ü hibe alabilecek.

İTÜ öğrencileri hibe bekliyor

Erasmus+ öğrenci değişim programı doğrultusunda 500'e yakın öğrenci hibe desteğini alamadı. Öte yandan; ikinci dil puanıyla başvuran öğrenciler, İngilizce dil puanıyla başvuru yapanlarla aynı sıralamaya konuldular. İngilizce puanlarına göre daha düşük puanları olan ikinci dil puanlarından dolayı ikinci dil ile başvuran öğrencilerin birçoğu hibe desteği alamadı. Gelinen son noktada; özellikle son bir yılda %104 artış gösteren döviz kurlarına da bağlı olarak bu durum öğrencileri bir hayli zor durumda bıraktı. Öğrenciler, bu mağduriyetlerinin giderilmesi adına Ulıusal Ajans, İstanbul Teknik Üniversitesi ve ilgili diğer kurumlardan finansal destek çağrısında bulundu. Twitter'da #ituhibemiver etiketi ile öğrenciler bu duruma tepkilerini gösterdi.

İTÜ öğrencilerinin #ituhibemiver etiketi ile Erasmus+ hakkında paylaştıkları duyuru:

Erasmus'ta MEB onaylı dil belgesi sorunu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı dil belgelerinin İTÜ tarafından kabul edilmesinden kaynaklı birçok öğrencinin para karşılığı herhangi bir yeterlilik sınavına girmeden dil belgesi alması sonucu yabancı dil puanlarında haksız rekabetler ve yükselişler göründü. Birçok öğrenci bu durumdan şikayetçiyken gelecek dönemlerde İTÜ'nün bu konuda ne yapacağı ise belirsizliğini koruyor.

İTÜ'de Kalite Kulübü kuruluyor İTÜ Yetkinlikler Zirvesi'nin ilki, İTÜ Markalaşma Kulübü ile sizlerle...

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor