İTÜ Model Uydu Takımı Uyarı'dan Dünya Birinciliği

Haber: İbrahim Gezmiş , Muhammed Yılmaz

ABD'de düzenlenen Mikro Uydu Yarışması'na katılan İstanbul Teknik Üniversitesi takımı, dünya birincisi oldu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA) ve Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) desteğiyle ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen, ''Mikro Uydu Yarışması Tasarla, Yap, Fırlat'' yarışmasında Türkiye'yi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) temsil etti.

ABD, Hindistan, Kanada, Meksika, Mısır gibi dünyanın dört bir yanından, en iyi üniversitelerin ekiplerinin katıldığı, yaklaşık 40 takımın yer aldığı yarışlarda İTÜ UYARI ekibi tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu.


Yarışmanın yaklaşık yüzde ellilik kısmını oluşturan PDR (Preliminary Design Review) ve CDR (Critical Design Review) aşamalarını, katılımcı 40 ekip arasında toplam puanda ilk sırada tamamlayan UYARI ekibi, Amerika’ya 1. Sırada gitmişti ve yarışmada çok iyi bir uçuş performansı göstererek kalan kısmı da zirvede tamamladı. Uydu; tasarım bakımından da yarışma jürisinden hem tam not hem de çok büyük övgü aldı.

Başarıya imza atan İTÜ UYARI Takımı’nın danışmanlığını Uçak Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Halit Süleyman Türkmen yaptı. Takımın mentörleri İTÜ MYO’dan Öğretim Görevlisi Ali Bahadır ve Elektrik-Elektronik Fakültesi’nden Yük. Müh. Osman Ceylan idi. İTÜ UYARI Takımı 7 İTÜ’lüden oluştu.

Takım Kaptanı: Süleyman SOYER (Uzay Mühendisliği) Muhammed YILMAZ, Veysel Yağmur SAKA (Uçak Mühendisliği) Onur ŞAHİN, Yunus Buğra ÖZER (Elektronik Mühendisliği) Emre ATAY (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) Murat Can KABAKCOĞLU (Elektronik ve Haberleşme)

Takım kaptanı Süleyman Soyer yarışma sonrası yaptığı açıklamada, ''Uzun ve yorucu bir çalışmanın sonunda böyle önemli bir başarıya imza atmak bizleri çok gururlandırdı. En başından beri her an yanımızda olan rektörümüz Prof. Dr. Muhammed Şahin'e ve danışman hocalarımız Doç. Dr. Halit Süleyman Türkmen ve öğretim görevlisi Ali Bahadır'a teşekkür ederiz'' dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de öğrencilerinin, yalnızca üniversitelerinin değil, bütün ülke için gurur kaynağı olduğunu bildirdi. Yarışmada bir diğer İTÜ takımı olan Lagari Model Uydu Takımı'nın da dördüncülük elde ettiği belirtildi.

İTÜ24 "Sıfırdan Başlayacaklar İçin Yazılım Uzmanlığı Eğitimi" İTÜ24 Muhammed Şahin Röportajı: "Ben Yöneticilik Değil, Liderlik Yapıyorum"

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi