Rektörlük seçimlerinden dolayı İTÜFEST iptal mi edilecek?

Her yıl Mayıs ayında, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ve yoğun geçen bir senenin ardından öğrencilerin eğlenceli bir şekilde dönemi kapatmasını sağlayan İTÜFEST için şu ana kadar yapılmış ciddi bir hazırlığın olmaması İTÜFEST'in olup olmayacağı hakkında akıllarda soru işareti bırakıyor.

Gerçekleşmesi İTÜ Rektörlüğü'ne bağlı olan ve birçok ünlü ismi öğrencilerle buluşturan İTÜFEST'in festival takvimi, gelecek sanatçıları geçtiğimiz yıllarda nisan ayı başlarında belli olmuş, okul içerisinde afişleme ve İTÜFEST kampanyaları başlatılmıştı.

İTÜFEST '16 iptal mi olacak?

Festival için okul içerisinde çalışmaların yapılmaması ve olası bir iptalin nedeni İTÜ öğrencileri hakkında çeşitli şekillerde konuşuluyor.

İptal durumu için akıllara gelen nedenlerden ilki son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları ve oluşabilecek güvenlik problemleri.

Konuşulan başka bir neden kendilerini İTÜ'lü Müslümanlar olarak adlandıran grubun geçtiğimiz sene (2015), İTÜFEST zamanında festivalin yapılmasından rahatsız oldukları ile ilgili okul içerisinde bir bildiri yayınlamaları. Bu bildiri İTÜ Rektörlüğü tarafından dikkate alındığı için İTÜFEST'in iptal olacağı söylentiler arasında.

Rektörlük seçimlerinden dolayı mı?

İTÜFEST'in olası bir iptali konusunda akıllara gelen diğer bir neden ise Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri. Rektör adaylarının akademik pozisyonlarının yanında politik duruşlarının da rektörlük seçimlerinde etkili olması İTÜFEST'in iptal olmasına neden olabileceğini akıllara getiriyor.

2009 senesinde Vakit Gazetesi'nin İTÜFEST hakkında yaptığı haberde "İTÜ kampüsünde kızlı erkekli öğrenciler su gibi alkol tüketti." ifadesi yer almış, haber "İTÜ meyhanesi" başlığıyla kapakta yer almıştı.

Daha önce de iptal edilmişti.

2007 yılında Kültür Sanat ve Bilim Şenliği adı altında yapılan İTÜFEST; 2008 senesinde de iptal edilmiş, daha sonraki senelerde aralıksız olarak düzenlenmeye devam edilmişti.

Festivalin yapılıp yapılmayacağı konusunda şu ana kadar İTÜ Rektörlüğü tarafından resmi bir açıklama yapılmış değil. Festival yapılması hiç düşünülmedi ve çalışamalara başlanmadı mı, festival çalışmaları sürerken bir iptali mi söz konusu oldu yoksa festival gerçekleşecek mi gibi tüm bu soruların cevapları ise İTÜ için bir merak konusu.

 

Bisikletlere ne oldu? İTÜ tarihinde bir ilk başlıyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor