Çağın
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü Emekli Tuğamiral yaşamına son verdi

Emekli Tuğamiral Aydın Eken, 18 Haziran 2021 tarihinde öğle saatlerinde evinde beylik tabancası ile yaşamına son verdi. Son olarak Tersane Komutanlığı yapan Eken’in intiharıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Aydın Eken kimdi?

İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Deniz Kuvvetleri'ne katılmış ve belli bir süre üniversitemizde de asistanlık yapmıştır.

İTÜ’de 31 yıl görev yapmış olan Ord. Prof. Ata Nutku’nun, Türk Gemi İnşaat Endüstrisi ve İTÜ çatısı altındaki Gemi İnşa Mühendisliği eğitiminin kuruluş ve gelişimini genç kuşaklara aktaran çalışması da Y. Mühendis Alb. Aydın Eken’in 3 yıl süren araştırmalarıyla ortaya çıkartılmış ve İTÜ Vakfı Yayınları’nca yayımlanmıştır.

2019 yılında yapılan Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) kararı ile görev süresi bir yıl uzatılmış ve Temmuz 2020’de komutanlığını yaptığı Gölcük Askeri Tersanesi’nden emekliye ayrılmıştır. Komutanlık yaptığı süreçte savunma sanayisine birçok katkılarda bulunmuş ve İTÜ’yü her zaman çalışmalarına dahil etmiştir. Son başarısı, Türkiye’nin yeni denizaltı projesi olan Type-214 TN, bizdeki adı ile REİS, sınıfı denizaltılardan PİRİ REİS denizaltısını 2019 yılında suya indirmesidir.

arı24 ekibi olarak ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine en içten dileklerimizle sabır ve başsağlığı dileriz.

FEB Y Amfileri kapatıldı Vefat eden İTÜ Anaokulu Öğretmeni'nin adı kampüste bir sokağa verildi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor