Selis
Son 180 günde 0 haber

İTÜlü Kimya Mühendisleri Türkiye'yi temsil edecek

İTÜ Kimya Mühendisliği Kulübü bu yıl kendi kurdukları takımlarıyla AIChE Undergraduate Student Video Competition(Amerika Kimya Mühendisleri Enstitüsu Lisans Öğrencileri Video Yarışması)'a katıldı. Yarışmaya "Su Arıtımında/İyileştirilmesinde Kimya Mühendisliği" konusuyla katılan ekip Türkiye'den katılan tek üniversite olarak yarışmada sadece İTÜ'yü değil Türkiye'yi de temsil ediyor.

AIChE Nedir?

Açılımı "American Institute of Chemical Engineering" olan kurum dünya çapında bir kimya mühendisliği topluluğu. Kimya mühendislerini, kimyagerlerden ve makine mühendislerinden bağımsız bir meslek olarak ayırt etmek için 1908 yılında kurulmuştur. Kimya mühendisleri ve kimya mühendisliği öğrencileri için sürekli seminerler ve yarışmalar düzenlemekte, ödüller ve burslar vermekte.

AIChE tarafından düzenlenen Undergraduate Video Competition'da iki farklı ödül veriliyor. İlk ödül Judges' Choice adında jürilerin belirlediği 5 farklı takıma veriliyor. Bu jüri içerisinde akademisyenlerden, şirketlerden ve kimya mühendisliği camiasından birçok kişi bulunmakta. 

İkinci ödül ise Public Choice adında AIChE'nin resmi YouTube sayfasındaki yarışan takımlara ait videoların beğeni sayısına göre 3 farklı takıma veriliyor. Videoların beğenilerle oylanması içinse son gün 30 Eylül.

İTÜ Kimya Mühendisliği Kulübü'nün videosu şuanda 6. sırada ve ilk 3'e girebilmeleri için ekibin daha çok beğeniye ihtiyacı var. Türkiye'den katılan tek üniversite olarak sadece okulumuzu değil Türkiye'yi de uluslarası alanda temsil ediyorlar. 

Kimya Mühendisliği Kulübü Kimdir?

İTÜ Kimya Mühendisliği Kulübü, Aralık 2017'de mesleği ile ilgili en büyük kuruluş olan AIChE tarafından bir Student Chapter (öğrenci birliği) olarak onaylandı. Ayrıca Ağustos ayında  Sister Chapter denilen kardeş okul projesinde Purdue Üniversitesi ile eşleşti.

Bu yıl açıklanan URAP verilerine göre Kimya Mühendisliği eğitiminde İTÜ Türkiye'de 1. sıradayken dünyada 416. sırada. Kulübün hedefi ise okulu uluslararası alanda da üst sıralara taşımak. Bu amaçla çıktıkları yolda uluslararası yarışmalara daha planlı katılabilmek için kulüp içindeki gönüllü 13 kişiyle bir proje takımı oluşturuldu. Çalışmalarını bölümlerindeki hocaları Prof. Dr. Birgül Tantekin Ersolmaz danışmanlığında ve Gamze Keser ile Mert Can İnce'nin koordinatörlüğünde ilerletiyorlar. 

İTÜ Kimya Mühendisliği Kulübü'nü, AIChE Undergraduate Student Video Competition'da ilk 3'e taşımak için 30 Eylül'e kadar videolarını beğenerek onlara destek verebilirsiniz! 

Vadi Yurtları Yemekhanesi kapatıldı arı24 yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması