Selin
Son 180 günde 6 haber

İTÜ'lü öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan gönüllülük projesi : İrem Vardar Giysi Odası

Üniversite öğrencisi olmanın getirdiği maddi yükün her geçen gün arttığı zamanlardayız, öğrenciler için temel ihtiyaçları bile karşılamak gittikçe güçleşiyor. Öğrencilikte geçinmek her dönemde zor olarak tanımlansa da geçmişten günümüze bu zorluğun derecesi katlanmış durumda. Günümüz ekonomik şartlarında burslar ve cep harçlıkları her kaleme gelen zamlar karşısında eriyor, pek çok öğrenci ihtiyaçlarını almayı ertelemek durumunda kalıyor. Bu noktada İTÜ'lü öğrencilerin yardımına İTÜ Hocaları, eşleri ve mezunlarının gönüllü olarak yürüttüğü İrem Vardar Giysi Odası koşuyor. Giysi Odası, ihtiyaç duyan öğrencilerin başta giyim ve ev eşyası olmak üzere bağış yoluyla toplanmış her çeşit eşyadan ücretsiz yararlanabileceği bir gönüllülük projesi olarak 1993'den bu yana hizmet veriyor. 

Odanın işleyişi ve bağışlardan yararlanma koşulları

Giysi Odası'nın kuruluşu, bir öğrencinin kış mevsiminde kaban alamaması üzerine bağış toplanması, ihtiyaç sahibi başka öğrenciler için de toplanan bağışlarla proje başlangıcının yapılmasına dayanıyor. Kuruluşundan bu yana firmalardan ve mezunlardan gelen bağışları ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmayı amaçlayan bu proje hiçbir kar amacı gütmüyor.

Öğrenciler bu odada neler bulabilir ve yararlanma şartları nelerdir?

Günümüzde MED-A binası zemin katının arka koridorunda bulunan İrem Vardar Giysi Odası'nda özellikle yurtta ve öğrenci evinde konaklayan öğrencilerin yararlanabileceği ev ve mutfak gereçleri, yazlık veya kışlık giysi ve ayakkabılar, okuma kitapları ve gıda bağışları bulunuyor. 

Oda, Pazartesi ve Perşembe günleri 11.00 – 15.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bu saatler arasında odayı ziyaret eden öğrencilerden istenen tek şey ise ihtiyaçları kadarını almaları ve çıkarken öğrencilerin kayıt yaptırması.

İrem Vardar Giysi Odası bağışçıları ve öğrencileri bekliyor.
 
Kopyada yakalanan öğrenciden kadın hocaya darp Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Oğuzhan Emeç hayatını kaybetti

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi