Burak Erdil
Son 180 günde 6 haber

İTÜ’lüler deprem bölgelerine yardım için seferber oldu

İTÜ öğrenci ve personeli Maraş depreminde etkilenen bölgelere yardım amacıyla hızlı bir şekilde seferberlik başlattı. İTÜ Gönüllülük Kulübü ve diğer birçok okul kulübünün organizasyonunda yer aldığı yardım kampanyasında, deprem bölgelerine gönderilmek üzerine Merkezi Derslik binasında battaniye, kıyafet, hijyen malzemeleri, çadır, uyku tulumu ve oyuncak gibi acil ihtiyaç malzemeleri toplandı. İTÜ’den toplamda 10 tır Kızılay ve AFAD aracılığıyla Hatay, Malatya, Osmaniye, Adana ve Adıyaman gibi depremden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere gönderildi. 

İTÜ Mimarlık Fakültesi - Taşkışla da deprem bölgelerine gönderilmek üzere yardımları kabul etti. Uyku tulumu, çadır, mat, ısıtıcı, tıbbı ihtiyaçlar gibi deprem bölgelerinin acil gereklilikleri toplanıp deprem bölgelerine gönderildi. 

İTÜ Tekstil Mühendisliği öğrencileri de yaşanan acı depreme kayıtsız kalmayarak deprem bölgelerine gönderilmek üzere battaniye dikerek yardım kampanyalarına destek oldular.

Bunlara ek olarak depremden etkilenen bölgeler için Merkezi Derslik binasında ve Süleyman Kültür Merkezinde Kızılay’la ortak olarak kan bağışı noktaları kuruldu. İTÜ’lü öğrenciler, akademisyenler, personeller kan bağışı kampanyasına destek vererek kan bağışında bulundular.

Deprem bölgelerindeki arama kurtarma faaliyetlerine yardım etmek için İTÜ Arama Kurtarma Kulübü üyeleri ve birçok gönüllü öğrenci deprem bölgelerine gitti. Depremin ilk gününden beri saha çalışmalarında yer alan arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak katıldıkları operasyonlarda 36 kişiyi canlı bir şeklide enkaz altından çıkarttılar.

Aynı şekilde bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için üniversite personellerinin oluşturduğu 35 kişilik gönüllü ekip de Adıyaman’a gitti.

İTÜ’lü deprem ve afet uzmanları, depremin birinci gününde depremin etkilediği illere giderek teknik destek sağladılar ve bilimsel incelemelerde bulundular. Yaptıkları bilimsel incelemeleri bir rapor halinde sunarak deprem sonrası yapılacaklar konusunda ve bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için neler yapılabilir konularında yetkili mercilere önerilerde bulundular. Söz konusu rapora buradan ulaşabilirsiniz. 

arı24 ailesi olarak ilk günden beri yardım çalışmalarına destek olan tüm gönüllü öğrenci arkadaşlarımıza, hocalarımıza ve personelimize teşekkür ederiz. 

 
İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu hastaneye kaldırıldı Yükseköğretim kurulu sonunda açıklama yaptı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması