Özlem
Son 180 günde 5 haber

İTÜ'lüler ring seferlerini yetersiz buluyor

İTÜ'de uzun yıllardır bir sorun olan ve giderek artan ring problemi son zamanlarda ringi kullananlar tarafından oldukça sık dile getirilemeye başlandı. Ringlerin kapasite olarak küçük olması dolayısıyla özllikle olumsuz hava şartlarının yaşandığı günlerde öğrencilerin çoğu ringe binemediği için yürümek zorunda kalıyor bu da başka olumsuz durumlara sebep oluyor. 

Ring sayısı yetersiz

Bu yıl özellikle yoğun saatlerde ring sayılarının yetersiz kalması birçok öğrenciyi ve çalışanı mağdur ediyor. Geçtiğimiz senelerde yoğun zamanlarda Vadi Yurtları tarafından art arda iki adet ring kaldırılıyordu ve bir tanesi MED tarafından dönüyordu ancak bu sene bu uygulamaya devam edilmiyor. Son zamanlarda ringlerin arızalanması sebebiyle bazı seferler atlanıyor ya da gecikiyor ve bu durum da fazladan bir kalabalık olmasına yol açıyor. Ayrıca, ringlere düzensiz bir yerleşimle binilmesi iş sağlığı ve güvenliği konusu açısından da oldukça riskli bir durum yaratıyor. Ek olarak haftasonuları ringlerin belirli bir saate kadar çalışmaması da yine başka bir mağduriyet yaratıyor.

Sefer sayıları ve kapasite ihtiyaca göre düzenlenmeli

Öğrenciler sefer sayılarının özellikle yoğun saatlerde arttırılmasını, haftasonuları sabah ve öğlen saatlerinde de ring servisinin olmasını, ringlerin kapasite olarak arttırılmasını talep ediyor ve otonom ringlerin de test aşamasından çıkarak hizmet vermeye başlamasını bekliyor.

 
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı kurucularından Prof. Dr. Nevzat Atlığ hayatını kaybetti MED'in kanayan yarası: Çöp sorunu

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi