Akın
Son 180 günde 1 haber

MED'in kanayan yarası: Çöp sorunu

Merkezi Derslik Binası (MED), birçok öğrencinin günlük rutininin bir parçası haline gelen önemli bir alan. Ancak ne yazık ki, bu yoğun kullanılan alanlarda öğrencilerin sorumluluklarını yerine getirmediği bir sorun gün yüzüne çıkıyor.

Sorun gün geçtikçe artıyor

İç ve dış mekanlarda, plastik tabaklardan içecek bardaklarına kadar birçok farklı türde çöp, öğrenciler tarafından bırakılmış durumda. Satış mekanı fiyatlarının günden güne artmasına rağmen bırakılan çöplerin geride kalmaması ilgi çekici bir durum yaratıyor. Gün geçtikçe artan bu sorun, öğrencilerin bu ortak alanlara duyarsızca yaklaştığını gösteriyor. Plastik atıklar, çöpler ve diğer artıklar, çevre kirliliğine neden olmanın yanı sıra, temiz bir eğlenme ve çalışma ortamının da önündeki en büyük engellerden biri haline geliyor.

Peki bu sorun nasıl çözülebilir?

Bu sorunu çözmenin tek yolu, birlikte hareket etmek ve sorumluluk almak. Çöplerimizi uygun bir şekilde atmak, sadece temiz bir çevre yaratmakla kalmaz, aynı zamanda örnek bir davranış sergileyerek çöp sorununu azaltmaya katkıda bulunur.

Unutmayalım ki, bu kampüs hepimizin ve sorumluluklarımızı yerine getirerek daha temiz, daha düzenli bir çevre oluşturabiliriz. Hep birlikte bu bilinçle hareket ederek, kampüsü daha yaşanabilir ve temiz bir yer haline getirebiliriz.

 
İTÜ'lüler ring seferlerini yetersiz buluyor Mercek: itunun.doğası.1773

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi