Özlem
Son 180 günde 5 haber

Mercek: itunun.doğası.1773

İTÜ'den paylaştığı doğa çalışmaları ve fotoğraflarıyla bazı öğrenciler tarafından bilinen ve takip edilen sosyal medya hesabı ''itunun.dogası.1773''e yakından bakalım.

İTÜ'nün Doğası'nın hikayesi

Sayfanın yönetici Halil abi, oldukça ilgi çekici bir hikayeye sahip. Babasının memuriyet görevi sebebiyle 9 yaşından itibaren İTÜ'de tek katlı bir evde yaşamaya başlamış. 21 yıldır da İTÜ'de bulunuyor. Ailesi şu anda İTÜ sınırlarında ikamet etmese de kendisi güvenlik görevlisi olarak çalışıyor ve İTÜ'deki varlığını sürdürüyor. Halil abi, İTÜ'deki ormanı çok iyi tanıdığını ve tabiri caizse elinin değmediği ağaç kalmadığını ifade ederek doğayla olan bağını dile getiriyor. Mantar en iyi hangi tarafta yetişir, kuzukulağı toplamak için hangi yollardan geçilmelidir, kuşburnu ne zaman toplanır işte tüm bu soruların cevabını bu sayfaya göz gezdirerek ve Halil abiyle sohbet ederek öğrenebilirsiniz.

İTÜ'nün Doğası neler yapıyor?

Sayfayı takip ederek, bazı gençlik oluşumlarının da katıldığı İTÜ sınırları içerisinde gerçekleşen çeşitli doğa yürüyüşleri, mantar toplama etkinlikleri, arılarla ilgili bilgi edinebileceğiniz etkinlikler ve benzeri daha bir çok etkinlikten haberdar olabilirsiniz. Halil abi tamamen kendi bütçesiyle ve kendi zamanından ayırarak kısacası gönüllülük esaslı olarak bazı bitki türlerini yetiştirmeye çalışıyor, çeşitli paylaşımlar yaparak başta öğrenciler olmak üzere insanlara doğayı sevdirmek için çabalıyor. Arıcılıkla ilgileniyor ve bal üretimi yapıyor. Kendisinin en çok önem verdiği konuların başında doğaya çöp atılmaması ve doğanın korunması geliyor.

Sosyal medya hesabından bazı paylaşımlar:

 

MED'in kanayan yarası: Çöp sorunu Ali Erbaş'a "gericiliğin temsilcisi" diyen öğrenci kınama cezası aldı

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi