Ali Erbaş'a "gericiliğin temsilcisi" diyen öğrenci kınama cezası aldı

Geçtiğimiz haftalarda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İTÜ Diriliş ve Medeniyet Kulübü tarafından düzenlenen bir etkinlik bünyesinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde ağırlanmıştı. Kulüp tarafından bu etkinliğin duyurusu yapıldığında bazı öğrenciler Ali Erbaş'ın gelmesini çeşitli sebeplerle eleştirmiş, Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından, Ayazağa kampüsünde Ali Erbaş'ın İTÜ'de bir kulüp etkinliğinde bulunmasını ve İTÜ yönetiminin kulüp etkinlikleri bağlamında uyguladığı çifte standardı eleştiren bir bildiri dağıtılmıştı. Etkinliğin gerçekleştirilmesinin ardından bu bildiriyi dağıtan İTÜ öğrencisine disiplin soruşturması açılmıştı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan disiplin soruşturması kararınca bahsi geçen İTÜ öğrencisine "Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunduğu" gerekçesiyle kınama cezası verildi. 

Diriliş ve Medeniyet tarafından düzenlenen etkinlik pek çok sebepten tepki toplamıştı

İTÜ'de kulüp-öğrenci dostu olmaktan uzak yaptırımlarla kulüplerin işlerinin zorlaştırıldığı ve etkinlik iptallerinin normalleştiği bu günlerde gündemdeki tartışma konularından biri de bazı kulüplere özellikle zorluk çıkartıldığı, bazı kulüplere ise etkinliklerinde kolaylık sağlandığı iddiası. 19 Ekim'de Ali Erbaş'ın ve İTÜ yönetiminin de katılımıyla SDKM'de düzenlenen bu etkinliğin tepki çeken yanlarından biri de sahne verilmeyen tiyatroların, son dakika SDKM iptallerinin, artık mazide kalmış İTÜ konserlerinin yanında bu kulübün etkinliklerinin hiçbir sekteye uğramadan gerçekleştirilebilmesi ve bu etkinliğin bizzat İTÜ tarafından desteklenmiş olmasıydı. O dönemde patlak veren Filistin-İsrail Savaşı nedeniyle "YÖK emri" dahilinde kulüp etkinlikleri iptal edilebilirken Diriliş ve Medeniyet Kulübü etkinliğinin tam gaz devam edebiliyor oluşu ayrıca tepki çekmişti. 

Bahsi geçen bildiride neler söylendi?

Ali Erbaş'ın İTÜ'ye gelmesine karşı çıkan FKF, Kovan'da siyasal eleştiriler de taşıyan "disiplinlik" bildiriyi öğrencilere dağıtmıştı. Ali Erbaş'ın konuşma yapmasına şiddetle karşı çıkan topluluk İTÜ yönetimini ve rektörün tutumunu sert bir dille eleştirmiş Diyanet İşleri Başkanı için "gericiliğin temsilcisi" demişti.

Öğrencilere dağıtılan bildiri

Disiplin soruşturması ve sonuçları

Bu bildiriyi dağıtan öğrenci hakkında açılan disiplin soruşturması geçtiğimiz hafta tamamlandı ve bildiriyi yayınlayan öğrenciye kınama cezası verildi, gerekçesi "Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak" olarak belirtildi.

 
Mercek: itunun.doğası.1773 İTÜ yurtları olası bir depreme hazır mı?

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti