Özlem
Son 180 günde 5 haber

İTÜ Sahnesi faaliyetleri İTÜ tarafından engelleniyor

Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden olan İTÜ Sahnesi isimli tiyatro topluluğu, gösterimleri için mekan bulmakta zorlanıyor. Özellikle kültür sanat kulüplerinin mekan olarak kullandığı Kültür Sanat Birliği (KSB) Binası'nın 2019'da yaşanan depremde hasar görerek kapatılmasıyla birlikte birçok öğrenci kulübü mağdur oldu. İTÜ yönetiminin mekan temin sürecinde öğrenciler lehine davranmadığı iddia ediliyor.

İTÜ'nün imkanlarından gerçekten öğrenciler mi yararlanıyor?

İTÜ Sahnesi tarafından kullanılan mekanın üniversite dışındaki birimlere açıldığı söyleniyor. Ek olarak aynı kulübe özel bir üniversite tarafından ücretsiz bir şekilde mekan sağlandığı da belirtiliyor. Kulüp, prova yapabilecekleri alanların çeşitli sebeplerle ellerinden alınmasından dolayı oldukça rahatsız ve faaliyetlerinin kasıtlı olarak engellenmeye çalışıldığını iddia ediyor.

Okulun kaynakları verimli kullanılıyor mu?

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan, sahip olduğu başarı ve imkanlarla övünen, reklam bütçesinden de sakınmayan İTÜ'de tiyatro temsiline uygun sahne yapısına sahip bir yer bulunmaması yaşanılan mağduriyetin sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Öğrenciler faaliyetleri için İTÜ Maçka Yerleşkesi'ndeki Mustafa Kemal Amfisi'ni belirli günler rezerve etmek amacıyla yaptıkları başvurunun onaylandığını ardından SDKM ve KHŞM yetkilileri ile görüştüklerini ve amfinin öğrencilere ücret karşılığı tahsis edildiğini öğrendiklerini belirtiyor. Sebep olarak ise güvenlik ve temizlik işçilerinin ek mesai ücretleri gösteriliyor. Sonrasında öğrenciler bu ücreti ödeyemeyeceklerini ifade edince amfiyi ücretsiz kullanabileceklerini, sadece ödeyebilen kulüplerden ücret alınacağı söyleniyor ancak daha sonra çeşitli gerekçeler gösterilerek çalışma alanlarının fiili olarak kullanılamayacak şekilde ellerinden alındığı da yine iddialar arasında gösteriliyor.

Tüm zorluklara ve engellemelere rağmen faaliyetlerine devam etmeye çalışan kulüp bu yıl da gösterimlerine devam etmek istiyor ancak kullanabilecekleri mekanlardan olan Mustafa Kemal Amfisi ve Sülayman Demirel Kültür Merkezi'nin ocak ayı sonuna kadar dolu olduğu belirtilerek verilmediği söyleniyor.

İTÜ Sahnesi tiyatro topluluğunun yayınlamış olduğu bildiri metni

 
İTÜ'de ilk gün kalabalığı gözleri korkuttu Prof. Dr. Mete Atatüre, Cavendish Laboratuvarı'nın bölüm başkanı olarak atandı

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi