Bir gün hepimiz İTÜ'de son konserimize gittik

Son günlerde öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği "Back to School" etkinlikleri kapsamında düzenlenmesi planlanan konserler, İTÜ Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile kesin bir şekilde iptal edildi. Geçmiş yıllarda farklı nedenlerle gerçekleştirilmeyen konser etkinlikleri, bu sefer İTÜ ve öğrencileri arasındaki bağlantısı anlaşılamayan bir nedenle rafa kaldırıldı.

Gerekçe olarak Filistin-İsrail Savaşı gösterildi

Geçtiğimiz günlerde Filistin-İsrail Savaşı gerekçe gösterilerek kulüp etkinlikleri son dakika iptal edilmişti. Benzer bir nedenle bu sefer de "Back to School" kapsamındaki tüm konser ve sahne etkinlikleri iptal edildi. Etkinlik iptali, öğrencilere bugün gönderilen e-posta ile duyuruldu. Gelen e-postada kulüp ve takım başkanlarından tanıtım etkinliklerini gerçekleştirirken hassasiyet göstermeleri ve stant açma taleplerini geri çekmek isteyen kulüplerin 20 Ekim tarihine kadar bildirmeleri istendi.

Öğrencilere gelen e-posta:

Değerli İTÜ'lüler
Back to School Etkinlikleri kapsamında hazırlığı sürdürülen eğlence amaçlı konser ve sahne etkinliklerinin, Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeni ile iptal edildiğini üzülerek bildiririz.
Tüm kulüp başkanları ve takım kaptanlarından, etkinlik süresince kulüp veya takım tanıtım etkinliklerini yaşanan durum karşısında hassasiyetle gerçekleştirmelerini rica ederiz.

Öğrenciler karara tepkili

İTÜ öğrencileri, uzun zamandır bekledikleri "Back to School" konser etkinliklerinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler, sosyal medya platformu X üzerinden İTÜ'nün kararını tiye aldı.

Sadece İTÜ'nün işine gelmeyen etkinlikler iptal ediliyor 

Birçok kulüp ve okul etkinliği iptal edilirken Diriliş ve Medeniyet Kulübü'nün düzenlediği Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın davet edildiği etkinliğin iptal edilmemesi dikkat çekiyor. Daha öncesinde de İTÜ Sahnesi, provaları ve gösterimleri için mekan bulamamış ve MBG Kulübü'nün hali hazırda planlanmış etkinliklerinin rektörlük tarafından çeşitli bahaneler ile etkinliğe sayılı günler kala iptal edilmişti. 

 
İTÜ yönetiminden çifte standart kararlar: Diyanet in, kültür-sanat-bilim out arı24 nedir ne değildir? | İTÜ’nün öğrenci medyası, ekiplerimiz ve daha fazlası

YKS 2024: Üniversite tercih rehberi

Son 5 yılda değişenler: öğrenciler İTÜ'den ne kadar memnun?

İTÜ İşletme Mühendisliği nedir? Mezunları ne iş yapar?

İTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği mezunu ve yüksek lisans öğrencisi Mehmet İrfan Güler iş kazasında hayatını kaybetti

İTÜ'de yeni lisans programı: Siber Güvenlik Mühendisliği