İTÜ'lüler Taşkışla Sahnesi için toplandı

Taşkışla Sahnesi'nin İTÜ'lü olmayan üyelerinin Taşkışla Kampüsü'ne alınmasının İTÜ Rektörlüğü tarafından engellenmesi nedeniyle organize edilen "Taşkışla Sahnesi Kapatılmasın" eylemi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Taşkışla Binası önünde öğle saatlerinde gerçekleşen eyleme CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de katıldı.

İTÜ dışından da destek

Eyleme İTÜ öğrencilerinin yanı sıra Taşkışla Sahnesi'ne destek olmak isteyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri katıldı. Basının da ilgi gösterdiği eylem için okulun yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi.

Skeçler oynandı, basın açıklaması yapıldı

100'den fazla kişinin katıldığı olayda, Taşkışla Sahnesi bir İTÜ öğrencisinin sanata ve tiyatroya ulaşmasının güçlüğünü anlatan kısa bir skeç de oynadı. İstanbul Üniversitesi tiyatro ekibi de yaşadıkları benzer süreçlerini anlatan kısa bir gösteri sundular.

Skeçlerin oynandıktan sonra Taşkışla Sahnesi tarafından engellemelerle ilgili süreç hakkında basın açıklaması yapıldı.

Milletvekili konuşma yaptı

Doktorasını İTÜ’de yapan ve İTÜ öğrencilerinin şikayetlerini mecliste dile getirmesiyle tanıdığımız CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de "Taşkışla Sahnesi Kapatılmasın" diyenlerdendi. Öğrencilere destek olmak için gelip, sloganlara eşlik eden ve her zaman sanatın yanında olduğunu belirten Yedekci; Taşkışla Sahnesi'nin basın açıklamasından sonra yaptığı konuşmasında sürecin takipçisi olacaklarını belirterek Atatürk gençliğine dik durmalarını söyledi. Öğrencilerle şahsi cep telefonu numarasını da paylaşarak herhangi bir durumda yardıma hazır olacağını da sözlerine ekledi.

Gülay Yedekci'nin konuşmasının ardından destek için bir araya gelen grup herhangi bir olay yaşanmadan dağıldı.


 

 

İTÜ'lüler böyle aşağılama görmedi: Çekilişle staj FEB derslikleri morardı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor